• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Pigen i Køkkenet

  • Hjem
  • Om Pigen i Køkkenet
  • Personlig diætist
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Drikke
    • Bagværk
    • Sundere søde sager og snacks
    • Sød weekend
  • Livsstil

Chili sin carne

august 23, 2020 by Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Denne her opskrift er en jeg har haft liggende længe og brugt flittigt indtil den på det sidste er røget lidt i glemmebogen. Det skyldes højst sandsynligt at jeg ikke har fået skrevet den ind på bloggen, men det bliver der lavet om på nu. Jeg ELSKER virkelig mexicansk mad og alt mad der kan være i en skål med topping synes jeg virkelig er lækkert!

Denne her opskrift indeholder kun grøntsager og bønner og er derfor både vegetarisk og vegansk (udover toppingen, som man kan skifte ud som man vil).

Retten tager lidt tid at lave da der er mange grøntsager der skal snittes og hakkes. Har man ikke alle grøntsager eller bønner kan man dog sagtens lave den med det man har. Jeg synes den smager aller bedst når den har fået lov at stå en dag i køleskabet og grøntsagerne og bønner har suget væsken til sig, så den bliver mere cremet og fast i konsistensen. Man kan derfor sagtens lave retten i god tid eller gemme den et par dage i køleskabet efterfølgende uden det ødelægger noget som helst!

Udskriv

Chili sin carne

Tilb. tid45 min
Ret: Aftensmad
Antal: 5 portioner

Ingredienser

  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 lille dåse majs
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsboillon
  • 1-2,5 dl vand
  • 10 g chokolade
  • 1 spsk spidskommen
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 spsk paprika
  • salt og peber
  • Olivenolie (til at stege i)
  • 400 g kogt ris (80g pr. portion)

Topping

  • 250 g græsk yoghurt 2% (50g pr. portion)
  • 75 g tortilla chips (15g pr. portion)
  • 75 g syltede rødløg uden sukker (15g pr. portion) – Find link til opskrift længere nede (Friske rødløg kan også bruges)
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Start med at hakke og snitte alle grøntsager (undtagen rødløg og hvidløg) og kom i en skål.
  • Skyl bønner og majs og gem i en si.
  • Sæt risene over og koge i 12 min og lad dem derefter køle i 12 min.
  • Hak rødløg og hvidløg og svits i en gryde med lidt olivenolie og alle krydderier.
  • Når løgene har taget farve og er bløde tilsættes resten af grøntsagerne i grøden sammen med kogende vand, grøntsagsboillon terning og de hakkede tomater.
  • Lad det hele simre under låg i 20-25 min ved middel varme.
  • Tilsæt bønner og majs til retten og lad det simre videre under låg i yderligere 10 min.
  • Imens retten simre færdiggøres topping klar.
  • Anret i en skål med ris og topping.

Serveringsforslag

Server til aftensmad eller en lun frokost. Retten er også velegnet til gæster da den gør sig utrolig godt ud med alt det fine topping, som kan tilpasses og tilføjes som man ønsker. 
Opskrift: Syltede rødløg uden sukker
 
Næringsindhold 
932 kJ/ 222 kcal pr. portion 483g (uden ris og topping)
Protein 12,8g, kulhydrat 31,5g, kostfibre 12,4g, fedt 3g.
1831 kJ/ 436 kcal pr. portion (inkl ris og topping) 
Protein 20,9g, kulhydrat 67,5g, kostfibre 13,2g, fedt 7,1g.

Filed Under: Aftensmad

Previous Post: « Tropisk smoothiebowl
Next Post: Cookies med nødder og smarties »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Pigen i Køkkenet

Jeg hedder Kathrine og det er mig der er pigen i køkkenet. Denne blog er mit lille hjertebarn og jeg håber i vil tage godt imod den. Den indeholder alle de opskrifter jeg bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend. Læs mere→

Seneste Indlæg

Græsk pita pizza

maj 22, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Pasta med citron og ricotta

maj 4, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Bagt grød

maj 1, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Halloumibowl

april 29, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Favoritter

Citronvafler

Mango og banan smoothie

Jordbær og banan smoothie

Chiagrød med chocomousse og kiwi

Footer

Instagram

pigenikoekkenet

Kathrine | Klinisk diætist
Instagram post 17953178227922283 Vaniljeskyr med hjemmelavet rabarberkompot og cruesli 🌸

251 kcal og 18g protein ⭐️

I skålen er der 👇🏼
• 150g vaniljeskyr
• 30g Cruesli 
• 1 portion rabarberkompot 

👉🏼 Opskriften på rabarberkompot ligger på min blog under opskrifter -> morgenmad 🤗

Velbekommen ☀️
Instagram post 17960306500713577 Kokosyoghurt med jordbær og müsli 🍓🥥

264 kcal og 15g protein⭐️

Min nye yndlingsmorgenmad 🥰
Opskrift 👇🏼
• 175g cheasy kokosyoghurt
• 95g jordbær
• 30g Cruesli crunchy bites 

Velbekommen 🤗
Instagram post 17938717085153855 W E E K E N D 🤍
Instagram post 17995292836476428 Hvad jeg spiser på en hverdag ☀️
1379 kcal i alt 🌱
Instagram post 17954581495755763 Mellemmåltid 🌸

122 kcal ⭐️

Alpro greek style med passion 🧡
Et lille mellemmåltid. Perfekt til eftermiddagsmellemmåltidet 🤗
Instagram post 17949492025855513 Weekend 🤍☀️
Instagram post 17924099426282464 Morgenmad ☀️

360 kcal og 18g protein ⭐️

På bordet 👇🏼
• 1 skive rugbrød (30g)
• 1/2 skive maasdamer (15g)
• 1 æg
• 100g mango 
• 1,5 dl sødmælk i kaffe 

Velbekommen og god lørdag 🥰
Load More...

Follow me

  • Instagram

My Favorites

Copyright © 2022 Pigen i Køkkenet on the Foodie Pro Theme