• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Pigen i Køkkenet

  • Hjem
  • Om Pigen i Køkkenet
  • Personlig diætist
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Drikke
    • Bagværk
    • Sundere søde sager og snacks
    • Sød weekend
  • Livsstil

Mexi Bowl

juli 20, 2019 by Pigen i Køkkenet 2 Comments

Mexi bowl er en af mine favorit opskrifter. Det er en ret der tager lidt tid at lave, men som kan sammensættes på så mange forskellige måder alt efter hvilke præferencer man har. Den kan også sagtens laves i en forsimplet udgave med bønnemix og lidt topping efter smag. Har du god tid er dette dog efter min mening den perfekte sammensætning til en komplet mexi bowl med lidt af det hele.

Mexi bowl er også perfekt at servere for gæster da den er smuk og indbydende. Derudover er det nemt at servere den anrettet eller med de forskellige elementer i små skåle som gæsterne selv kan sammensætte og anrette. Dette ser også utrolig indbydende ud på et fint dækket bord.

Udskriv
5 fra 1 stemme

Mexi bowl

Tilb. tid1 t
Ret: Aftensmad
Antal: 3 Portioner

Ingredienser

Bønnemix

  • 1 dåse limabønner
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika

Søde kartofler

  • 400 g søde kartofler
  • 2 spsk chiafrø
  • 1,5 spsk olivenolie

Tomatsalsa

  • 10 stk cherrytomater
  • 1/4 stk rødløg
  • 10 blade frisk basilikum

Avocadocreme

  • 1 stk avocado
  • 2 spsk græsk yoghurt 2%
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk citronsaft

Andet topping

  • sorte bønner
  • grove ris
  • græsk yoghurt 2%
  • tortilla chips
  • lime
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • De søde kartofler skrælles og skæres i strimler. Herefter kommes de i en frysepose med chiafrø og olivenolie, som rystes godt sammen.
  • De søde kartofler hældes på en bageplade (men sættes ikke i ovnen endnu).
  • Snit løg, hvidløg og gulerødder til bønnemixen og svits det i en gryde sammen med lidt olivenolie og de forskellige krydderier.
  • Imens løg og gulerødder svitses sættes ris over (jeg plejer at give dem 12 min ved middel varme og derefter 12 min hvile under låg).
  • Kom de søde kartofler i ovnen (de skal have ca. 20-25 min).
  • Tilsæt derefter bønner og hakkede tomater til bønnemixen og lad det simre ved svag varme (der kan tilsættes lidt vand eller bouillon hvis en tyndere konsistens ønskes).
  • Tomatsalsa forberedes ved at hakke tomater, løg og basilikum i små stykker og blandes sammen.
  • Avocadocremen blendes sammen til den ønskede konsistens.
  • Tag bønnemixen af varmen når de søde kartofler og ris er færdige og server varm i en skål/bowle sammen med de forskellige toppings.

Serveringsforslag

Server med avocadocreme, græsk yoghurt, tomatsalsa, sorte bønner, tortilla chips og frisk lime. 
 
Næringsindhold
Ikke beregnet for denne opskrift da den indeholder mange forskellige elementer og derfor kan det præcise næringsindhold variere. Det er dog en forholdsvis kalorielet ret. 

Filed Under: Aftensmad

Previous Post: « Citronvafler
Next Post: Indisk dahl »

Reader Interactions

Comments

  1. Sandra Lund

    august 9, 2021 at 5:47 pm


    Virkelig lækker opskrift

    Svar
    • Pigen i Køkkenet

      august 10, 2021 at 1:36 pm

      Dejligt at høre !

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Pigen i Køkkenet

Jeg hedder Kathrine og det er mig der er pigen i køkkenet. Denne blog er mit lille hjertebarn og jeg håber i vil tage godt imod den. Den indeholder alle de opskrifter jeg bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend. Læs mere→

Seneste Indlæg

Græsk pita pizza

maj 22, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Pasta med citron og ricotta

maj 4, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Bagt grød

maj 1, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Halloumibowl

april 29, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Favoritter

Citronvafler

Mango og banan smoothie

Jordbær og banan smoothie

Chiagrød med chocomousse og kiwi

Footer

Instagram

pigenikoekkenet

Kathrine | Klinisk diætist
Instagram post 17953178227922283 Vaniljeskyr med hjemmelavet rabarberkompot og cruesli 🌸

251 kcal og 18g protein ⭐️

I skålen er der 👇🏼
• 150g vaniljeskyr
• 30g Cruesli 
• 1 portion rabarberkompot 

👉🏼 Opskriften på rabarberkompot ligger på min blog under opskrifter -> morgenmad 🤗

Velbekommen ☀️
Instagram post 17960306500713577 Kokosyoghurt med jordbær og müsli 🍓🥥

264 kcal og 15g protein⭐️

Min nye yndlingsmorgenmad 🥰
Opskrift 👇🏼
• 175g cheasy kokosyoghurt
• 95g jordbær
• 30g Cruesli crunchy bites 

Velbekommen 🤗
Instagram post 17938717085153855 W E E K E N D 🤍
Instagram post 17995292836476428 Hvad jeg spiser på en hverdag ☀️
1379 kcal i alt 🌱
Instagram post 17954581495755763 Mellemmåltid 🌸

122 kcal ⭐️

Alpro greek style med passion 🧡
Et lille mellemmåltid. Perfekt til eftermiddagsmellemmåltidet 🤗
Instagram post 17949492025855513 Weekend 🤍☀️
Instagram post 17924099426282464 Morgenmad ☀️

360 kcal og 18g protein ⭐️

På bordet 👇🏼
• 1 skive rugbrød (30g)
• 1/2 skive maasdamer (15g)
• 1 æg
• 100g mango 
• 1,5 dl sødmælk i kaffe 

Velbekommen og god lørdag 🥰
Load More...

Follow me

  • Instagram

My Favorites

Copyright © 2022 Pigen i Køkkenet on the Foodie Pro Theme