• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Pigen i Køkkenet

  • Hjem
  • Om Pigen i Køkkenet
  • Personlig diætist
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Drikke
    • Bagværk
    • Sundere søde sager og snacks
    • Sød weekend
  • Livsstil

Sandwichboller

juni 30, 2021 by Pigen i Køkkenet 6 Comments

Lækre hjemmelavede sandwichboller til sommerens picnic, strandture, rejser, cykelture osv. En sandwich smager bare bedre når brødet er hjemmelavet synes jeg. De er super nemme at lave og fryse ned og gemme til en lækker frokost.
Kaloriemæssigt er de heller ikke så tunge og kan derfor sagtens indgå i en kost, hvor man også ønsker at sparre på kalorierne.

Udskriv

Sandwichboller

Forb. tid1 t 40 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid2 t
Ret: Bagværk
Antal: 7 stk

Ingredienser

  • 400 g hvedemel (eller 300g hvedemel + 100g fuldkornsmel)
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 35 g smør
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • olivenolie (til pensling)
  • sesamfrø (til pynt)
  • havsalt/ flagesalt (til pynt)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i lunkent vand.
  • Smelt smøret i en gryde og rør forsigtigt sammen med vand og gær lidt af gangen.
  • Tilsæt honning, salt og mel og ælt godt sammen med en grydeske eller en røremaskine.
  • Dejen skal være for fugtig til at ælte med hænderne.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 60 min.
  • Fordel 6-7 boller på en bageplade og lad bollerne hæve i yderligere 20 min, lunt og tildækket.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pensle eller dryp bollerne med olivenolie og drys med sesamfrø og flagesalt.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min til de er let gyldne.

Serveringsforslag

Brug bollerne til lækre sandwich med pesto, hummus, mozarella, feldsalat, veggiepålæg, smøreost, grønt osv. Virkelig lækker frokost til picnic, arbejde eller rejsen ! 
 
Næringsindhold:
1029 kJ/ 245 kcal pr. sandwichbolle (ved 7 stk). 
Protein 7g, kulhydrat 42g, kostfibre 2g, fedt 5g

Filed Under: Bagværk, Frokost

Previous Post: « Morgenmadstærter
Next Post: Chokomuffins med hindbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria

    oktober 27, 2021 at 5:10 pm

    Virkelig dejligt let og overskuelig opskrift.
    Har bagt bollerne to gange nu – ganske vist bliver de lidt fladere end på dine billeder, men rigtig gode og mættende boller, perfekt til madpakken 🙂 tak for en god opskrift. Helt sikkert en gemmer.

    Svar
    • Pigen i Køkkenet

      november 1, 2021 at 8:33 am

      Tusind tak for en skøn kommentar ! Hvor er det dejligt at høre. De er også en stor favorit til madpakken herhjemme 🙂
      Rigtig dejlig dag 🙂

      Svar
  2. Kenneth

    april 10, 2022 at 12:23 pm

    Hej Kathrine
    Kan dejen hæve natten over på køl?

    Svar
    • Pigen i Køkkenet

      april 11, 2022 at 10:57 am

      Hej Kenneth

      Det tænker jeg godt den kan, hvis du reducerer mængden af gær. Jeg har dog ikke prøvet, så det må komme an på et forsøg 🙂

      Svar
  3. Hanne Greve

    juni 3, 2022 at 9:46 am

    Hej Kathrine.

    Jeg er spændt på denne opskrift, for sandwichbollerne ser meget lækre ud.
    Former du bollerne, eller sætter du dem med et par skeer?

    Svar
    • Pigen i Køkkenet

      juni 14, 2022 at 8:33 am

      Hej Hanne

      Disse boller former jeg med lidt olie på hænderne, men dejen er ret flydende, så skeer ville også være fint 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Pigen i Køkkenet

Jeg hedder Kathrine og det er mig der er pigen i køkkenet. Denne blog er mit lille hjertebarn og jeg håber i vil tage godt imod den. Den indeholder alle de opskrifter jeg bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend. Læs mere→

Seneste Indlæg

Græsk pita pizza

maj 22, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Pasta med citron og ricotta

maj 4, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Bagt grød

maj 1, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Halloumibowl

april 29, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Favoritter

Citronvafler

Mango og banan smoothie

Jordbær og banan smoothie

Chiagrød med chocomousse og kiwi

Footer

Instagram

pigenikoekkenet

Kathrine | Klinisk diætist
Instagram post 17953178227922283 Vaniljeskyr med hjemmelavet rabarberkompot og cruesli 🌸

251 kcal og 18g protein ⭐️

I skålen er der 👇🏼
• 150g vaniljeskyr
• 30g Cruesli 
• 1 portion rabarberkompot 

👉🏼 Opskriften på rabarberkompot ligger på min blog under opskrifter -> morgenmad 🤗

Velbekommen ☀️
Instagram post 17960306500713577 Kokosyoghurt med jordbær og müsli 🍓🥥

264 kcal og 15g protein⭐️

Min nye yndlingsmorgenmad 🥰
Opskrift 👇🏼
• 175g cheasy kokosyoghurt
• 95g jordbær
• 30g Cruesli crunchy bites 

Velbekommen 🤗
Instagram post 17938717085153855 W E E K E N D 🤍
Instagram post 17995292836476428 Hvad jeg spiser på en hverdag ☀️
1379 kcal i alt 🌱
Instagram post 17954581495755763 Mellemmåltid 🌸

122 kcal ⭐️

Alpro greek style med passion 🧡
Et lille mellemmåltid. Perfekt til eftermiddagsmellemmåltidet 🤗
Instagram post 17949492025855513 Weekend 🤍☀️
Instagram post 17924099426282464 Morgenmad ☀️

360 kcal og 18g protein ⭐️

På bordet 👇🏼
• 1 skive rugbrød (30g)
• 1/2 skive maasdamer (15g)
• 1 æg
• 100g mango 
• 1,5 dl sødmælk i kaffe 

Velbekommen og god lørdag 🥰
Load More...

Follow me

  • Instagram

My Favorites

Copyright © 2022 Pigen i Køkkenet on the Foodie Pro Theme