Lækre hjemmelavede sandwichboller til sommerens picnic, strandture, rejser, cykelture osv. En sandwich smager bare bedre når brødet er hjemmelavet synes jeg. De er super nemme at lave og fryse ned og gemme til en lækker frokost.
Kaloriemæssigt er de heller ikke så tunge og kan derfor sagtens indgå i en kost, hvor man også ønsker at sparre på kalorierne.
Sandwichboller
Forb. tid1 t 40 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid2 t
Antal: 7 stk
Ingredienser
- 400 g hvedemel (eller 300g hvedemel + 100g fuldkornsmel)
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 35 g smør
- 2 tsk honning
- 1 tsk salt
- olivenolie (til pensling)
- sesamfrø (til pynt)
- havsalt/ flagesalt (til pynt)
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i lunkent vand.
- Smelt smøret i en gryde og rør forsigtigt sammen med vand og gær lidt af gangen.
- Tilsæt honning, salt og mel og ælt godt sammen med en grydeske eller en røremaskine.
- Dejen skal være for fugtig til at ælte med hænderne.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i 60 min.
- Fordel 6-7 boller på en bageplade og lad bollerne hæve i yderligere 20 min, lunt og tildækket.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pensle eller dryp bollerne med olivenolie og drys med sesamfrø og flagesalt.
- Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min til de er let gyldne.
Serveringsforslag
Brug bollerne til lækre sandwich med pesto, hummus, mozarella, feldsalat, veggiepålæg, smøreost, grønt osv. Virkelig lækker frokost til picnic, arbejde eller rejsen !
Næringsindhold:
1029 kJ/ 245 kcal pr. sandwichbolle (ved 7 stk).
Protein 7g, kulhydrat 42g, kostfibre 2g, fedt 5g
Virkelig dejligt let og overskuelig opskrift.
Har bagt bollerne to gange nu – ganske vist bliver de lidt fladere end på dine billeder, men rigtig gode og mættende boller, perfekt til madpakken 🙂 tak for en god opskrift. Helt sikkert en gemmer.
Tusind tak for en skøn kommentar ! Hvor er det dejligt at høre. De er også en stor favorit til madpakken herhjemme 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Hej Kathrine
Kan dejen hæve natten over på køl?
Hej Kenneth
Det tænker jeg godt den kan, hvis du reducerer mængden af gær. Jeg har dog ikke prøvet, så det må komme an på et forsøg 🙂
Hej Kathrine.
Jeg er spændt på denne opskrift, for sandwichbollerne ser meget lækre ud.
Former du bollerne, eller sætter du dem med et par skeer?
Hej Hanne
Disse boller former jeg med lidt olie på hænderne, men dejen er ret flydende, så skeer ville også være fint 🙂