15gsaltede mandler (se link til opskrift under serveringsforslag)
25gdulce de leche (se hvordan det laves under fremgangsmåde)
Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler
0,5dlhavregryn
0,5dlquinoaflager (Jeg har brugt dem fra urtekram købt på nemlig.com)
2dlvand
15gproteinpulver (whey100 vanilje)
0,5stkæble
15gsaltede mandler
75gæblekompot (se link til opskrift under serveringsforslag).
25gdulce de leche
Grød med æble, mandler og zero topping
1dlhavregryn
2dlvand
15gproteinpulver (whey100 vanilje eller salted caramel)
1stkæble
15gmandler
2tsksukrin gold (købes i Føtex og Matas
1tskkanel
15gzero topping salted caramel (Fra bodylab)
Sådan gør du
Dulce del leche
Dulce de leche tager 2,5 time at lave og skal derfor forberedes først.
Til dulce de leche skal der bruges en dåse kondenseret mælk.
Start med at fjerne mærkatet fra dåsen så den er helt grå/sølv.
Sæt en gryde i kog med vand og kom dåsen i gryden når vandet koger (vandet skal næsten dække hele dåsen).
Skru ned for varmen og lad vandet småkoge i 2,5 time under låg med dåsen i.
Efter 2,5 time tages dåsen op af vandet og under koldt vand.
Åben dåsen og rør karamellen godt rundt (tilsæt evt. flagesalt).
Kom karamellen på et lufttæt glas og gem det i køleskabet til morgenmaden.
Grød med æble, saltede mandler og dulce de leche
Start med at komme havregryn, vand, proteinpulver og 0,5 revet æble i en gryde.
Lad det simre ved middel varme indtil grøden får den ønskede konsistens.
Skær 0,5 æble i små tern.
Kom den varme grød i en skål og top med æbletern, dulce de leche og saltede mandler (mandler uden salt kan også bruges).
Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler
Bland quinoaflager, havregryn, proteinpulver, 0,5 revet æble og vand i en gryde.
Lad grøden simre ved middel varme indtil den får den ønskede konsistens.
Top med æblekompot, saltede mandler og dulce de leche.
Grød med æble, mandler og zero topping
Hak mandler og kom i en lille skål af sølvpapir sammen med sukrin gold og kanel.
Kom mandlerne i ovnen i 5 min på grill.
Imens blandes havregryn, proteinpulver, 0,5 revet æble og vand i en gryde.
Lad grøden simre ved middel varme indtil den har den ønskede konsistens.
Hak 0,5 æble i små tern.
Top grøden med mandler, æbletern og zero topping.
Serveringsforslag
Opskrift: Saltede mandlerOpskrift: Rød æblekompotServer til morgenmad eller frokost på en kold efterårs/vinterdag. Selvom det er et meget simpelt måltid er det også virkelig fint til gæster eller i små anretninger til brunchbordet. Næringsindhold Grød med æble, saltede mandler og dulce de leche 1651 kJ/ 393 kcal Protein 20,7g, kulhydrat 45,9g, kostfibre 7,5g, fedt 12,2g.Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler1529 kJ/ 364 kcal Protein 19,3g, kulhydrat 42,1g, kostfibre 9,2g, fedt 11,3g.Grød med æble, mandler og zero topping 1533 kJ/ 365 kcalProtein 19,6g, kulhydrat 54,2g, kostfibre 10,1g, fedt 11,2g.