Julesnegle

Jeg elsker kanelsnegle ! De her kanelsnegle med ingefær og kardemomme er lidt et eksperiment da jeg for nylig fik øjnene op for ingefær i bagværk og søde sager. Sammen med brun farin, kanel og kardemomme giver det en helt fantastisk julesmag. Og derfor smager de her kanelsnegle også lidt mere af jul end de plejer. Det er skønt.

Jeg udnytter altid julen så meget som muligt og jo mere julet det hele kan blive og smage jo bedre!

Hvis du er vild med de her snegle, så vil du helt sikkert også kunne lide de her juleboller, hvor der også kommer nogle julekrydderier i. Eller måske er du mere til klatkager eller kløben – begge dele er lig med jul og hygge for mig.

Ingen bedømmelse endnu

Julesnegle

Forb. tid1 time 45 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid1 time 57 minutter
Ret: Bagværk, jul
Antal: 24 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Dejen

  • 50 g gær
  • 2 dl havredrik (eller skummetmælk)
  • 0,5 dl vand
  • 100 g smeltet smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 50 g flormelis

Remonce

  • 250 g smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk kanel
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk kardemomme

Pensling

  • 1 stk æg
  • evt. lidt kandiseret appelsin

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i mælken og det smeltede smør.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt sammen til en fast dej.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  • Bland smør, sukker, brun farin, kanel, ingefærpulver og kardemomme sammen til en blød remonce (remoncen må ikke blive for blød inden den smøres ud).
  • Del dejen i to klumper og rul dem ud som vist på billedet.
  • Fordel remoncen på den ene dej og kom derefter den anden dej ovenpå.
  • Skær 24 lange strimler ud af dejen og sno dem som en snegl.
  • Fordel sneglene i et smurt ildfast fad med lidt mellemrum, som vist på billedet.
  • Pensl sneglene med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12 min.

Serveringsforslag

Server sneglene for gæster, til eftermiddagshyggen eller brug dem til morgenbordet i juledagene. 
 
Næringsindhold
1012 kJ/ 240 kcal. pr. stk. (60g). 
Protein 2,4g, kulhydrat 29,5g, kostfibre 1,6g, fedt 12,4g.

En kommentar til “Julesnegle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0