
Disse muffins lavede jeg da jeg var i sommerhus med min familie i efterårsferien. De smager fantastisk og er dejligt krydrede i smagen. Her til efteråret hvor hokkaidoen er i sæson elsker jeg at udnytte det og bruge den til så meget som muligt.
Vi spiste dem foran pejsen til eftermiddagskaffen mens min søster og jeg så en god film. Det er indbegrebet af hygge, hvis i spørger mig.
Man kan også sagtens lave dem uden cream cheese, hvis man ikke synes om det eller ønsker at gøre det lidt lettere. De er meget nemme at lave og tager ikke lang tid.
Hokaido muffins
Antal: 9 stk
Ingredienser
Hokaido muffins
- 150 g hokkaido (skrællet)
- 150 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip stødt chili
- 1 stk æg
- 1 dl havredrik
- 75 g brun farin
- 1-2 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 50 g smør
Cream cheese med citron
- 75 g smør
- 150 g flormelis
- 100 g flødeost neutral
- 1 stk citron (revet citronskal)
Sådan gør du
Hokaido muffins
- Start med at skrælle og skære hokaidoen i små stykker og kom den i en gryde sammen med lidt vand.
- Lad hokkaidoen simre i en gryde i ca. 10 min. indtil den er helt blød.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk imens blødt smør, sukker og brun farin sammen i en skål.
- Tilsæt de bløde hokaidostykker og mos dem med en gaffel.
- Rør havredrik og æg sammen med hokaido, smør, brun farin og sukker.
- Tilsæt til sidst mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver og stødt chili og pisk det godt sammen.
- Fordel dejen i 9 muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
Cream cheese med citron
- Pisk smøret og tilsæt langsomt flormelis mens der piskes.
- Når smøret er hvidt og cremet tilsættes flødeosten og citronskallen og røres forsigtigt i.
- Smør cream cheesen ud med en kniv eller kom i en sprøjtepose og sprøjt på muffinsne med en fin tyl.
Serveringsforslag
Server til eftermiddagskaffen
Næringsindhold
1375 kJ/ 327 kcal pr. stk (108 gram).
Protein 3,4g, kulhydrat 45,4g, kostfibre 1,8g, fedt 14,6g.
Skriv et svar