Veganske burgere

Veganske burgere er en lidt ny ting for mig, da jeg jo ikke er veganer. Jeg synes dog at den verden er utrolig spændende og der findes et hav af gode erstatningsprodukter på markedet, som jeg elsker at bruge i min madlavning.

Disse burgere kom til verden da jeg blev kontaktet af Jalm&B, som for nylig har lanceret en ny vegansk brioche burgerbolle og de smager sååå godt!

Opskriften er både til veganske cheeseburgere og veganske fiskeburgere. Jeg er allermest til cheeseburgeren, men jeg synes også fiskeburgeren blev rigtig god. Jeg er meget imponeret over begge typer køderstatninger og ikke mindst osten, som jeg ellers var lidt skeptisk overfor. Den smager fuldstændig som almindelig ost. Meget imponerende.

Den veganske mayo har jeg heller ikke en finger at sætte på. Super god og jeg kunne dårligt smage forskel.

Det skal siges at lige præcis disse veganske varianter er nogle jeg har nøje udvalgt efter anbefalinger og jeg vil derfor anbefale at man prøver at finde de helt samme, da det ikke er alle veganske produkter på markedet jeg synes er lige gode.

Alt i alt er jeg nu stor fan af veganske burgere og det er absolut ikke sidste gang jeg har fået disse. Det gode ved dem er, at de også kan laves på grillen til de hyggelige sommeraftener sammen med vennerne.

Ingen bedømmelse endnu

Veganske burgere

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 burgere
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 4 stk veganske brioche burgerboller (Jalm&B – kan købes i Irma)
  • 2 stk plantebøffer (Beyond meat – kan købes i Fakta og Irma)
  • 2 stk fishy burger (Naturli – kan købes i Føtex og i Fakta)
  • 4 skiver plantebaseret ost (Spir – kan købes i Netto)
  • 40 g rucola
  • 180 g vegansk mayo (Darna – kan købes i Lidl)

Avocado relish

  • 2 stk avocado
  • 15 stk cherrytomat
  • 1/4 stk rødløg
  • 2 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Varm en pande op med lidt olivenolie og kom de frosne burgerbøffer fra Beyond meat på panden.
  • Lad bøfferne få farve på begge sider og kom dem derefter i ovnen i ca. 10-15 min.
  • Snit rødløg og tomater helt fint og bland sammen med most avocado i en skål med lidt citronsaft.
  • Skyl rucola og kom i en skål.
  • Varm panden op igen og kom de to fishy burgere på panden med lidt olivenolie.
  • Lad dem stege et par minutter på hver side mens burgerbollerne er i ovnen eller vendes på panden i et par minutter.
  • Saml burgerne ved at smøre 1/4 af mayonnaisen på hver burger, rucola, bøf, ost og avocado relish.
  • TIP: Plantebøffer, fishy burger og burgerboller kan alle laves på grillen til de varme sommeraftener.

Serveringsforslag

Server på en lækker sommeraften sammen med venner eller familie. 
Burgerne kan sagtens pakkes i noget staniol og gemmes til frokosten eller picnic dagen efter. 
 
Næringsindhold:
Vegansk cheeseburger: 3526 kJ/ 840 kcal pr. burger.
Protein 27,6g, kulhydrat 51,3g, kostfibre 5,1g, fedt 57,7g.
 
Vegansk fiskeburger: 2949 kJ / 702 kcal pr. burger.
Protein 13g, kulhydrat 55,6g, kostfibre 8,5g, fedt 46,3g.
 

3 kommentarer til “Veganske burgere

  1. Amanda siger:

    Hej! Har netop købt fishy burgers og kan forstå de også kan varmes i ovnen, tænker man så kan spare olien væk, har du prøvet det? I så fald, hvad synes du om resultatet og hvor længe gav du dem?? Glæder mig meget til at prøve dem!

    • Pigen i Køkkenet siger:

      Hej Amanda.
      Det tænker jeg sagtens man kan. Jeg har faktisk kun lavet dem på panden, så jeg ved ikke præcis hvor længe de skal have.
      God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0