Udskriv

Chili sin carne

Tilb. tid45 min
Ret: Aftensmad
Antal: 5 portioner

Ingredienser

  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 lille dåse majs
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsboillon
  • 1-2,5 dl vand
  • 10 g chokolade
  • 1 spsk spidskommen
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 spsk paprika
  • salt og peber
  • Olivenolie (til at stege i)
  • 400 g kogt ris (80g pr. portion)

Topping

  • 250 g græsk yoghurt 2% (50g pr. portion)
  • 75 g tortilla chips (15g pr. portion)
  • 75 g syltede rødløg uden sukker (15g pr. portion) - Find link til opskrift længere nede (Friske rødløg kan også bruges)
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Start med at hakke og snitte alle grøntsager (undtagen rødløg og hvidløg) og kom i en skål.
  • Skyl bønner og majs og gem i en si.
  • Sæt risene over og koge i 12 min og lad dem derefter køle i 12 min.
  • Hak rødløg og hvidløg og svits i en gryde med lidt olivenolie og alle krydderier.
  • Når løgene har taget farve og er bløde tilsættes resten af grøntsagerne i grøden sammen med kogende vand, grøntsagsboillon terning og de hakkede tomater.
  • Lad det hele simre under låg i 20-25 min ved middel varme.
  • Tilsæt bønner og majs til retten og lad det simre videre under låg i yderligere 10 min.
  • Imens retten simre færdiggøres topping klar.
  • Anret i en skål med ris og topping.

Serveringsforslag

Server til aftensmad eller en lun frokost. Retten er også velegnet til gæster da den gør sig utrolig godt ud med alt det fine topping, som kan tilpasses og tilføjes som man ønsker. 
Opskrift: Syltede rødløg uden sukker
 
Næringsindhold 
932 kJ/ 222 kcal pr. portion 483g (uden ris og topping)
Protein 12,8g, kulhydrat 31,5g, kostfibre 12,4g, fedt 3g.
1831 kJ/ 436 kcal pr. portion (inkl ris og topping) 
Protein 20,9g, kulhydrat 67,5g, kostfibre 13,2g, fedt 7,1g.