Udskriv

Foccacia svampe

Forb. tid1 t 50 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid2 t 10 min
Ret: Bagværk
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 250 g hvedemel

Hvidløgssmør/ Topping

  • 25 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk flagesalt
  • evt. krydderurter på toppen fx rosmarin eller timian

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i vandet.
  • Tilføj salt og olie og rør sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør dejen godt (på røremaskine eller med en røreske).
  • Dejen skal være fugtig og klæg.
  • Lad dejen hæve i 60 min. tildækket og lunt.
  • Smør et fad til muffins med olie eller brug silikone muffinsforme.
  • Kom lidt olie på hænderne og fordel dejen i 6 mufinsforme (ikke papirmuffinsforme).
  • Lad foccacia svampene hæve tildækket og lunt i yderligere 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland smør sammen med hvidløg.
  • Når dejen har hævet fordelen 6 små klatter smør i midten af foccacia svampene og trykkes ned.
  • Pensl med vand og drys med flagesalt og evt. krydderurter (du kan også komme oliven eller tomater i dejen).
  • Bag foccacia svampene i ovnen i ca. 15-20 min.

Serveringsforslag

Server til varm suppe. 
 
Næringsindhold
886 kJ/ 211 kcal pr. brød 
Protein 4g, kulhydrat 31g, kostfibre 2g, fedt 8g