Udskriv

Kartoffelporre suppe

Tilb. tid50 min
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Portioner

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 2 store porre
  • 1 chili (eller chili pulver)
  • 1 rødløg
  • olivenolie
  • 250 ml cremefine 7%
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon (1 terning)
  • salt og peber
  • 200 g vegansk chorizo

Sådan gør du

  • Start med at skrælle kartofler og skær i tern.
  • Hak løg i små tern.
  • Skær porre og skyl godt.
  • Kom lidt olivenolie i en gryde og svits løg, kartofler og porre.
  • Sæt noget vand over og koge og tilsæt grøntsagsbouillon til gryden.
  • Lad kartofler, porre og løg simre under låg med grøntsagsbouillonen i 20-30 min ved middel varme.
  • Blend det hele sammen til den ønskede konsistens.
  • Kom lidt olivenolie på en pande og svits vegansk chorizo, hakket i små stykker.
  • Rør creme fine i suppen og giv den et sidste opkog.
  • Smag suppen til med salt, peber og chili (hvis der bruges frisk chili blendes det sammen med suppen)
  • Server suppen varm med vegansk chorizo på toppen (bacon kan også bruges) og evt. foccacia.

Serveringsforslag

Server til frokost eller aftensmad med vegansk chorizo (eller bacon) og foccacia svampe.
 
Næringsindhold:
1663 kJ/ 396 kcal pr. portion (272 kcal u. topping)
Protein 22g, kulhydrat 40g, kostfibre 7g, fedt 16g