4stkveganske brioche burgerboller (Jalm&B - kan købes i Irma)
2stkplantebøffer (Beyond meat - kan købes i Fakta og Irma)
2stkfishy burger (Naturli - kan købes i Føtex og i Fakta)
4skiverplantebaseret ost (Spir - kan købes i Netto)
40grucola
180 gvegansk mayo (Darna - kan købes i Lidl)
Avocado relish
2stkavocado
15stkcherrytomat
1/4stkrødløg
2tskcitronsaft
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Varm en pande op med lidt olivenolie og kom de frosne burgerbøffer fra Beyond meat på panden.
Lad bøfferne få farve på begge sider og kom dem derefter i ovnen i ca. 10-15 min.
Snit rødløg og tomater helt fint og bland sammen med most avocado i en skål med lidt citronsaft.
Skyl rucola og kom i en skål.
Varm panden op igen og kom de to fishy burgere på panden med lidt olivenolie.
Lad dem stege et par minutter på hver side mens burgerbollerne er i ovnen eller vendes på panden i et par minutter.
Saml burgerne ved at smøre 1/4 af mayonnaisen på hver burger, rucola, bøf, ost og avocado relish.
TIP: Plantebøffer, fishy burger og burgerboller kan alle laves på grillen til de varme sommeraftener.
Serveringsforslag
Server på en lækker sommeraften sammen med venner eller familie. Burgerne kan sagtens pakkes i noget staniol og gemmes til frokosten eller picnic dagen efter. Næringsindhold:Vegansk cheeseburger: 3526 kJ/ 840 kcal pr. burger.Protein 27,6g, kulhydrat 51,3g, kostfibre 5,1g, fedt 57,7g.Vegansk fiskeburger: 2949 kJ / 702 kcal pr. burger.Protein 13g, kulhydrat 55,6g, kostfibre 8,5g, fedt 46,3g.