Om mig

Jeg hedder Kathrine og det er mig der står bag Pigen i køkkenet.

Pigen i køkkenet startede som en madblog og en instagram i 2019. På instagram delte jeg opskrifter fra madbloggen og glimt af mine egne måltider i form af opslag og stories. Til en start var det mest af alt en hobby og madbloggen blot et sted hvor jeg kunne samle alle de opskrifter jeg igennem årene havde kreeret. 

Min madblog med mine opskrifter har lige siden start været mit lille hjertebarn. Noget jeg er ekstrem stolt af og som jeg elsker at bruge min tid på.
Den indeholder opskrifter som jeg selv bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend.
Med tiden er Pigen i køkkenet blevet til en virksomhed og mere end bare et hobbyprojekt.

Det er kommet i takt med min uddannelse og min store passion for at hjælpe kvinder til at finde den madro jeg selv har. En hverdag hvor tanker om mad ikke skal fylde det hele og et mere afslappet forhold til søde sager helt generelt.

I November 2023 lancerede jeg min nye hjemmeside, denne, som jeg har drømt om længe. En hjemmeside der stadig indeholder hele mit opskriftunivers, men som nu handler i langt højere grad om mit arbejde med at hjælpe kvinder til vægttab og madro. Mine opskrifter fra min madblog ligger frit til alle der følger med og der kommer løbende flere. I mellemtiden har jeg udvidet med e-bøger og fysiske bøger som kan købes her på siden. Disse indeholder flere lækre opskrifter end der ligger her på min side. Mine opskrifter danner ramme for de kostplaner jeg laver, men også her findes en masse lækre opskrifter, som kun er tilgængelige der.

Min tilgang til vægttab og sundhed er meget afslappet. Jeg tror på, at det handler om at finde en balance hvor der er plads til lidt af det hele.
For mig er en sund hverdag baseret på 3 hovedmåltider og 1-3 mellemmåltider som udgangspunkt, men med plads til variation.

En weekend kan bestå af lidt ekstra hygge og måltider og snacks der skiller sig ud fra hverdagene.
Intet er forbudt, men mængderne er vigtige at have for øje. Jeg laver kostplaner og opskrifter som indeholder alt fra lækre salater til søde kager.

Mine opskrifter indeholder alle oplysninger om næringsindhold og fordeling af makronæringsstoffer. Dette er ikke fordi jeg synes, at man skal tælle hver en kalorie man indtager, men det giver et godt overblik som kan være nødvendigt i forbindelse med fx et vægttab.

Det kan også være en stor hjælp til at blive klogere på hvordan man kan sammensætte sin kost så den passer til ens behov.

Jeg har selv været igennem et vægttab på 8 kg i 2020. Jeg var ikke overvægtig, men jeg havde nogle ønsker og mål for min krop og min livsstil. Under mit vægttab nød jeg både chokolade, chips, boller, kanelsnurrer osv. hver uge. Jeg lærte hvordan man kan gøre plads til disse ting under et vægttab på en sund måde. Jeg kender derfor til mange problemstillinger fra mit eget liv selvom jeg ikke har været overvægtig. De erfaringer, min uddannelse og den nyeste videnskabelige evidens er det jeg baserer min vejledning på.

Tak fordi i følger med og del endelig hvis i prøver mine opskrifter.

Min faglige baggrund

2019 – Aut. Klinisk diætist fra Københavns professionshøjskole
2021 – Cand. Scient. Klinisk ernæring fra Københavns Universitet