De her muffins er virkelig lækre og så indeholder de meget få kalorier. De kan både tages med på farten og nydes som en snack i løbet af dagen eller serveres for gæster som en sundere dessert/kage til kaffen.
De kan med fordel fryses ned og varmes op når de skal bruges. De kan også holde sig 2-3 dage i køleskab.
Æblemuffins med kanel
Antal: 4 Store/6 små
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 2 stk æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 stk æble
- 1 spsk sukrin gold
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 2 spsk skyr
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Snit æblet i helt små tern.
- Blend havregryn til havremel i en foodprocessor.
- Kom resten af ingredienserne undtagen æblet i foodprossoren og blend sammen.
- Rør æblestykkerne i dejen med en ske og fordel i muffinsforme.
- TIP: drys lidt sukrin gold på toppen af hver muffin.
- Bag muffins i ovnen i ca. 22 min.
Serveringsforslag
Serveres til kaffen eller som en snack i løbet af dagen.
Næringsindhold
4 stk: 505 kJ/ 120 kcal pr. stk (83g).
Protein 6,4g, kulhydrat 17,3g, kostfibre 2,7g, fedt 3,7g.
6 stik: 337 kJ/ 80 kcal pr. stk (55g).
Protein 4,3g, kulhydrat 11,5g, kostfibre 1,8g, fedt 2,5g.