Opskrifter med hokkaido

opskrifter med hokkaido

4 OPSKRIFTER MED HOKKAIDO GRÆSKAR

Hokkaido græskar er i sæson fra September til Januar. Derfor er den helt perfekt at bruge i efterårets og vinterens madretter og desserter. Hokkaido kan nemlig, grundet dens sødme, bruges i både det salte og søde køkken. Ernæringsmæssigt er hokkaido super sundt da det indeholder få kalorier og gode fibre. 

Hokkaido har en meget lang holdbarhed og er derfor nem at opbevare så længe det er et køligt sted. 

Hvordan tilberedes hokkaido?

Hokkaido kan både steges, bages og koges. Jeg tilbereder hokkaidoen på forskellige måder i mine opskrifter. Til kage koger jeg det det og moser det, til suppe bager jeg det og blender det og i salat bager jeg det med lidt olie og salt.

Kan man bruge en hokkaido med skræl? 

Hvis skrællen er fin og uden skræmmer/urenheder, så kan den sagtens spises. Ellers kan den blot renses og skrælles de steder hvor det er nødvendigt. Jeg bruger ofte skrællen i det salte køkken og fjerner den når det er til kage og muffins.

Bagt græskar

Ovnbagt hokkaido Hokkaido er meget nem at tilberede på mange forskellige måder. I ovnen bliver [...]

1 kommentar

Bagt hokkaido græskar

Til denne opskrift har jeg brugt hokkaido, som jeg har bagt i ovnen med lidt olie, salt og peber. De sidste 10 minutter af bagetiden har jeg toppet hokkaidoen med feta og grønkål. Inden servering topper jeg med honningsristede græskarkerner. Super lækkert og perfekt tilbehør til efterås middagen. 

Græskarmuffins

Disse muffins lavede jeg da jeg var i sommerhus med min familie i efterårsferien. De [...]

2 kommentarer

Græskarmuffins

Disse muffins er lavet med hokkaido, brun farin og kanel. Derefter er de toppet med en lækker cream cheese, som jeg har blandet citronskal i. Den perfekte efterårskage! De smager dejlig krydret ligesom en gulerods- eller squashkage. 

Hokkaidosuppe

Opskrift på græskarsuppe med hokkaido Det er efterår og det betyder at der står græskar [...]

Hokkaidosuppe

Denne suppe smager så skønt! Her har jeg brugt hokkaido, som har været i ovnen sammen med tomater, peberfrugt og løg. Derefter er det hele blendet sammen med krydderier og kokosmælk. Nem og virkelig lækker i de kolde måneder. Jeg serverer ofte suppen med lidt creme fraiche, honning ristede græskarkerner og lidt brød. 

Halloween kage

Halloween kage med græskar Jeg har valgt at lave denne halloween kage efter samme opskrift [...]

1 kommentar

Halloween kage 

Denne halloween kage er en helt ny opskrift, som jeg synes er virkelig sød til halloween. Dog stadig meget uskyldig, men pynten kan nu sagtens piftes lidt op med slik edderkopper, spøgelser, øjne eller andet. Her har jeg brugt den samme grundopskrift som i mine græskarmuffins. Kagen giver 9 stykker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0