Hokkaidosuppe

Opskrift på græskarsuppe med hokkaido

Det er efterår og det betyder at der står græskar på menuen. Denne suppe med bagte hokkaido, tomater og peberfrugter er perfekt at varme sig på. Den smager mildt, men dejlig cremet og god konsistens. Man kan evt. tilsætte ekstra chili, hvis man ønsker mere kraft i smagen.

Nem hokkaidosuppe

Suppen er meget nem at lave og kræver ikke det store. Den kan både laves på madlavningsfløde, soyafløde, havrefløde og kokosmælk. Denne version er lavet på kokosmælk da jeg synes det giver en god smag. Hvis du godt kan lide peberfrugt, kan du også prøve min opskrift på fyldte peberfrugt.

Vegansk hokkaidosuppe

Suppen er faktisk vegansk da den udelukkende indeholder grøntsager, krydderier og kokosmælk. Topper du den med creme fraiche er den selvfølgelig ikke vegansk, men her findes flere gode alternativer til vegansk creme fraiche. Det betyder dog også at proteinindholdet i suppen er meget lavt og her skal du være opmærksom på at supplere med lidt ekstra protein enten til suppen eller resten af dagen.

Tilbehør til hokkaidosuppe

Jeg bruger oftest creme fraiche og græskarkerner som tilbehør eller topping til suppen. Et lækkert brød er også godt. Her har jeg lavet en opskrift på focacciabrød som passer perfekt til. Opskriften findes også som små søde focacciasvampe.

Ingen bedømmelse endnu

Hokaidosuppe

Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 stk hokkaido
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 400 g tomater
  • 1 stk rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili (eller chili pulver)
  • 2-3 dl kokosmælk light
  • 6 dl vand
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk paprika
  • olivenolie

Topping

  • evt. lidt creme fraiche
  • evt. lidt græskarkerner

Sådan gør du

  • Start med at hakke hokkaido, peberfrugt, tomater og løg i store stykker og fordel på en bageplade sammen med 5 fed hvidløg (hele og med skal på).
  • Lad grøntsagerne bage i ovnen i ca. 35-40 min ved 200 grader varmluft med olivenolie og krydderier over.
  • Fjern kernerne fra chilien og lad den bage med de andre grøntsager de sidste 10 min.
  • Kom de bagte grøntsager i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og vand (husk at fjerne skrællerne fra hvidløgene).
  • Blend det hele sammen i gryden med en stavblender.
  • Tilsæt kokosmælk indtil suppen får den ønskede konsistens og smag.
  • Kog op under omrøring og server varm.

Serveringsforslag

Server med græsk yoghurt eller creme fraiche og ristede græskarkerner.

 

Næringsindhold

742 kJ/ 177 kcal pr. portion (uden topping).
Protein 5,7g, kulhydrat 17,7g, kostfibre 10,3g, fedt 7g.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning, rutiner og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0