Disse muffins lavede jeg da jeg var i sommerhus med min familie i efterårsferien. De smager fantastisk og er dejligt krydrede i smagen. Her til efteråret hvor hokkaidoen er i sæson elsker jeg at udnytte det og bruge den til så meget som muligt.
Græskarmuffins med cream cheese topping
Vi spiste dem foran pejsen til eftermiddagskaffen mens min søster og jeg så en god film. Det er indbegrebet af hygge, hvis i spørger mig.
Man kan også sagtens lave dem uden cream cheese, hvis man ikke synes om det eller ønsker at gøre det lidt lettere. De er meget nemme at lave og tager ikke lang tid.
Muffins til halloween
Disse muffins er også perfekte til halloween. Det vil være nemt at pynte med med øjne, lakrids til ben eller spindelvæv osv. De kan også sagtens laves endnu mindre til små mini cupcakes/ muffins.
Hokkaido i bagværk og madlavning?
Hokkaido smager fantastisk i både bagværk og madlavning. Jeg har også lavet en virkelig lækker opskrift på en hokkaidosuppe som i skal prøve. Den er et stort hit blandt alle mine klienter i forløb. Der har jeg nemlig sat den på deres skræddersyede kostplan som en valgmulighed til aftensmad. Jeg forsøger altid at give mine klienter så mange valgmuligheder som muligt til deres måltider. Som årstiden skifter opdaterer jeg deres kostplaner og her til efteråret er det typisk suppe og sammenkogte retter der hitter. Se flere af disse opskrifter under aftensmad kategorien her på min side.
Græskarmuffins
Ingredienser
Græskarmuffins
- 150 g hokkaido (skrællet)
- 150 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip stødt chili
- 1 stk æg
- 1 dl havredrik
- 75 g brun farin
- 1-2 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 50 g smør
Cream cheese med citron
- 75 g smør
- 150 g flormelis
- 100 g flødeost neutral
- 1 stk citron (revet citronskal)
Sådan gør du
Græskarmuffins
- Start med at skrælle og skære hokaidoen i små stykker og kom den i en gryde sammen med lidt vand.
- Lad hokkaidoen simre i en gryde i ca. 10 min. indtil den er helt blød.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk imens blødt smør, sukker og brun farin sammen i en skål.
- Tilsæt de bløde hokaidostykker og mos dem med en gaffel.
- Rør havredrik og æg sammen med hokaido, smør, brun farin og sukker.
- Tilsæt til sidst mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver og stødt chili og pisk det godt sammen.
- Fordel dejen i 9 muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
Cream cheese med citron
- Pisk smøret og tilsæt langsomt flormelis mens der piskes.
- Når smøret er hvidt og cremet tilsættes flødeosten og citronskallen og røres forsigtigt i.
- Smør cream cheesen ud med en kniv eller kom i en sprøjtepose og sprøjt på muffinsne med en fin tyl.
Serveringsforslag
Næringsindhold
1375 kJ/ 327 kcal pr. stk (108 gram). Protein 3,4g, kulhydrat 45,4g, kostfibre 1,8g, fedt 14,6g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.
Pingback: Halloween kage - med græskar og cream cheese
Pingback: Bagt græskar ⎜Ovnbagt hokkaido