Æbledonuts med butterdej
Disse små fine æbledonuts er lavet med æbler skåret i skiver og butterdej. De er penslet med lidt æg og toppet med kanelsukker. Den perfekte efterårs/vinter dessert og så er de ikke så kalorietunge.
Jeg serverer dem med vaniljeis og her kan man vælge at bruge en kaloriefattig vaniljeis, hvis man ønsker at sparre på kalorierne. Jeg har skrevet antal kalorier i en portion med 2 stk æbledonuts + 1 kugle “almindelig” vaniljeis nederst i opskriften.
Opskrift med æble og butterdej
Denne opskrift er super simpel og kan laves med børnene i køkkenet. Den tager ikke særlig lang tid og så smager den bare skønt. Der dufter også skønt i køkkenet mens de bager. Smagen minder meget om den klassiske æblekage eller æbletærte. Kanelsukkeret giver dem en smag af jul/efterår synes jeg.
Sundere opskrifter med æble
Hvis du godt kan lide opskrifter med æble, så har jeg lavet flere af slagsen. Under kategorien: sundere søde sager finder du flere opskrifter med få kalorier og med æble. Jeg har bl.a. lavet denne lækre opskrift på æbledessert med rød æblekompot og disse lækre chokoladeboller med hytteost og æble.
Jeg elsker selv at bruge æble i min madlavning, primært i det søde køkken eller til min morgenmad. Jeg har lavet 3 forskellige opskrifter på grød med æble, karamel og saltmandler. Den spiser jeg ofte om efteråret og vinteren, hvor jeg synes det er rart og hyggeligt med en varm morgenmad.
Æbledonuts
Ingredienser
- 2-3 æbler (10 skiver)
- 1 pakke butterdej ca. 275g
- 5 tsk kanelsukker
- 1 æg til pensling
Tilbehør
- vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær æblerne i skiver så du har 10 skiver.
- Lav huller i midten enten med en lille kniv eller en udstikker (hullerne må ikke være for små).
- Skær butterdejen i 10 strimler på langs.
- Fold butterdejsstrimlerne rundt om æblerne så det til sidst ligner små blomster.
- Fordel æbledonuts på en bageplade og pensl dem med æg.
- Drys til sidst med kanelsukker og bag i ovnen i ca. 10-15 min. til de er gyldne.
- Server med lidt is, flødeskum eller creme fraiche.
Serveringsforslag
Næringsindhold
529 kJ/ 126 kcal pr. portion. Protein 2g, kulhydrat 14g, kostfibre 0,5g, fedt 7g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.