Æbletrifli

Æbletrifli

Hjemmelavet æbletrifli fra bunden

Æbletrifli er en skøn efterårsdessert, som kan laves helt simpel. Den nemme udgave er at købe æblekompotten/grød, købe færdig vaniljecreme eller flødeskum og makroner. Jeg har dog lavet en opskrift til jer hvor alle elementer er hjemmelavede. Det synes jeg giver den bedste æbletrifli.

Æblekompot med vanilje

Æblekompotten laver jeg med æbler og vaniljesukker, samt en lille smule vand. Jeg har valgt ikke at skrælle æblerne, da jeg synes den røde farve på kompotten er rigtig fin. Det giver også en god smag til desserten. Man kan sagtens vælge at skrælle æblerne, så får man en fin gul kompot i stedet.

Vaniljecreme

Vaniljecremen har jeg brugt min klassiske opskrift, som bare altid virker. Den skiller aldrig og smager helt fantastisk. Jeg bruger den også i mine fastelavnsboller med hindbær som også smager helt fantastisk! Hvis man ikke har mod på selv at lave cremen så fungerer desserten også fint blot med flødeskum tilsat lidt vanilje. Jeg kan anbefale at lave cremen i god tid, da den gerne må blive helt kold og sætte sig.

Ingen bedømmelse endnu

Æbletrifli

Forb. tid1 time
Tilb. tid1 time
Samlet tid2 timer
Ret: Dessert
Antal: 5 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Æblekompot

  • 8 æbler (ca. 800g)
  • 3 spsk vaniljesukker
  • 0,5 dl vand

Crumble

  • 80 g mandler
  • 60 g havregryn
  • 30 g smør
  • 60 g brun farin

Vaniljecreme

  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk maizenamel
  • 2,5 dl sødmælk
  • 3 spsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Æblekompot

  • Start med at skære æblerne ud i mindre tern og kom i en gryde sammen med vaniljesukker og lidt vand.
  • Lad simre under låg ved middel varme i ca. 20 min. til æblerne er helt møre.
  • Blend til kompot med en stavblender.
  • Lad æblekompotten køle helt af før desserten samles.

Crumble

  • Start med at hakke mandler og fordel på en pande sammen med havregryn, smør og brun farin.
  • Lad smøret smelte og rør det hele godt sammen i ca. 10 min. til mandler og havregryn er let gyldne.

Vaniljecreme

  • Kom æg, æggeblomme, maizena og sukker i et højt glas og pisk det godt sammen.
  • Kom sødmælk og vaniljepulver i en gryde og giv et hurtigt opkog under omrøring.
  • Hæld sødmælken og vaniljen over i glasset sammen med æggemassen.
  • Rør det kort sammen og kom så tilbage i gryden igen.
  • Pisk grundigt ved middel varme indtil cremen bliver tyk (stop lidt før cremen bliver alt for tyk og skiller).
  • Lad cremen køle af og blive helt kold (her røres der i cremen jævnligt).
  • Pisk fløden til flødeskum og rør sammen med den kolde vaniljecreme.

Æbletrifli

  • Start med et lag æblekompot, derefter et lag vaniljecreme og til sidst et lag crumble. Fortsæt med et til lag.
  • Opbevares på køl og serveres kold (jeg venter med at samle dem til kort før servering så crumble ikke bliver blød).

Serveringsforslag

Server som en dessert til en lækker middag. Desserten kan også sagtens laves i en mindre portion med kun et lag. 

 

Næringsindhold

2726 kJ/ 649 kcal pr. portion. 
Protein 10g, kulhydrat 64g, kostfibre 8g, fedt 18g.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning, rutiner og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0