Fiskefilet – med rugbrød og remoulade

Opskrift på smørrebrød med fiskefilet og remoulade

Denne opskrift kan vel dårligt kaldes for en opskrift. Jeg har brugt frosne fiskefileter, en færdig grov remoulade, citron, lidt krydderurter og et lækkert rugbrød. Grunden til at jeg har valgt at ligge den herind skyldes at mange af jer ofte spørger mig om kalorieindhold i forskellige typer smørrebrød. Det er særligt op til jul og påske i forbindelse med julefrokost og påskefrokost. Hjemme hos mig er der altid en fiskefilet på tallerkenen til både påske- og julefrokost. Derfor har jeg oprettet den her, sammen med flere andre opskrifter på smørrebrød, som i forhåbentlig kan finde lidt inspiration til. Når jeg har fået oprettet alle opskrifter på smørrebrød (der er flere på vej), så samler jeg dem i et indlæg om pescetarisk smørrebrød til jer.

Fiskefilet stegt i smør og olie

Når jeg steger fiskefileter bruger jeg altid en blanding af smør og olie. Det er noget min mor har lært mig og jeg synes det giver et langt bedre resultat end kun med olie. Paneret fisk og kød optager mere fedt fra stegning end når det ikke er paneret. Her skal der dog ikke spares på fedtstoffet, hvis i spørger mig. Det er bare ikke det samme resultat man får ved at bage dem i ovnen uden fedtstof.

Julefrokost ideer

Denne mad er perfekt til julefrokostbordet. Hvis du godt kan lide juleopskrifter, så kan du hente mit julehæfte helt gratis. Det indeholder 15 af mine juleopskrifter som jeg selv bruger hver jul.

Fiskefilet
Ingen bedømmelse endnu

Smørrebrød med fiskefilet

Tilb. tid10 minutter
Ret: Frokost
Antal: 1 mad
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 fiskefilet (ca. 75g)
  • smør
  • olivenolie/rapsolie
  • 1 skive rugbrød ca. 35-40g)
  • 25 g grov remoulade

Topping

  • citron
  • salt og peber
  • purløg, dild eller persille

Sådan gør du

  • Start med at stege fiskefileten i en blanding af olie og smør på en pande.
  • Giv den et par minutter på hver side til den er let gylden.
  • Lad hvile på et stykke køkkenrulle.
  • Rist eventuel rugbrødet og top med fiskefilet, remoulade, citron, purløg og salt og peber.

Serveringsforslag

Server til et lækkert frokostbord med smørrebrød eller til påske- og julefrokost.

 

Næringsindhold

1684 kJ/ 401 kcal pr. mad
Protein 15g, kulhydrat 40g, kostfibre 5g, fedt 20g.

Hvor mange kalorier er der i en mad med fiskefilet?

Kalorieindholdet afhænger meget af størrelsen på fisken, tilberedningsmetode og mængden af remoulade. Rugbrødet giver selvfølgelig også kalorier, men her vil en skive ofte være 30-45g og der er varianten i kalorier ikke så stor. Den mad i ser på billederne indeholder lige under 400 kcal. Det er med en normal størrelse fiskefilet, et lille rugbrød og ingen smør på rugbrødet. Tilgengæld er der en god portion remoulade ovenpå som svarer til ca. 60 kcal.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning, rutiner og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0