Grovboller med gulerod og solsikkekerner

Jeg elsker at bage boller og disse grovboller med gulerod og solsikkekerner har jeg bagt mange gange. De er lækre og svampede og fungerer perfekt med smør og en skive mild ost.

Hele min familie kender til disse boller da jeg efterhånden har serveret dem flere gange for dem og de elsker dem lige så meget som jeg gør. De kan også sagtens bruges som en slags sandwichbolle til madpakken med pålæg og salat.

Bollerne kan laves med fuldkornsspeltmel i stedet for grahamsmel, hvilket også giver nogle virkelig lækre boller.

De kan fryses ned og gemmes i fryseren til de skal bruges igen. Ellers kan de holde sig et par dage.

Ingen bedømmelse endnu

Morgenboller med gulerod og solsikkekerner

Forb. tid1 time
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Morgenmad
Antal: 9 /12 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4,5 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 dråber easis perfekt sød
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 100 g revet gulerod
  • 3,5 dl grahamsmel (fuldkorns speltmel er også godt)
  • 4 dl hvedemel
  • 1 stk æg (til pensling)
  • 1 håndfuld sesamfrø (til pynt)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i lunkent vand.
  • Tilsæt olivenolie, salt, easis perfekt sød, solsikkekerner, havregryn og revet gulerod og rør godt rundt.
  • Kom mel i og rør godt rundt i dejen i 5-10 min, da den er for fugtig til at kunne æltes (kan med fordel laves med en røremaskine).
  • Lad dejen hæve tildækket under et tæppe eller dyne i 30-45 min.
  • Når dejen er færdig med at hæve fordeles 9 boller på en bageplade (evt. 10-12 minre boller).
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad bollerne hæve yderligere 20 min. tildækket.
  • Pensl bollerne med æg og drys sesamfrø henover dem.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
  • Tag bollerne ud og lad dem køle af på en rist eller nyd varme.

Serveringsforslag

Serves med smør og pålæg til morgenbordet eller en halv bolle med pålæg til mellemmåltid.

 

Næringsindhold

9 stk: 1050 kJ/ 250 kcal pr. bolle (127g).
Protein 7,1g, kulhydrat 40,3g, kostfibre 4,7g, fedt 7g.
12 stk: 788 kJ/ 188 kcal pr. bolle (95g).
Protein 5,3g, kulhydrat 30,2g, kostfibre 3,5g, fedt 5,3g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0