Tortilla pizza er simpelthen bare genialt. Det er ikke første gang der kommer en opskrift på bloggen med tortilla pizza og det bliver sikkert heller ikke sidste gang. At lave pizza på tortilla i stedet for på en almindelig pizzabund betyder at jeg kan nyde pizza langt oftere end jeg kunne før jeg fandt disse lækre opskrifter.
Denne her version er en hvid tortilla pizza og er lavet med smøreost i stedet for tomatsauce. Det smager bare godt!
Til denne her har jeg brugt den nye smøreost fra Philadelphia med karameliserede løg, som smager virkelig lækkert. Hvis ikke man kan få fat i lige præcis denne udgave kan man også sagtens bruge andre smøreoste.
Udover smøreosten har jeg brugt en vegansk chorizo, som jeg har stegt lidt på panden og derefter skåret i skiver til pizzaen. Der findes flere forskellige veganske chorizoer og pølser på markedet og også her kan man bruge den man synes bedst om. Jeg synes dog at denne (se billede) uden tvivl er den bedste veganske chorizo jeg har smagt indtil videre.
Er man ikke til vegansk chorizo kan man sagtens undlade den. Pizzaen uden chorizo indeholder 500 kcal.
Man kan også bruge helt almindelig chorizo, hvis man er til det.
Hvid tortilla pizza
Ingredienser
- 1 stk majstortilla (Mex & Co. eller Vores)
- 50 g philadelphia smøreost
- 100 g brune champignon
- 0,5 stk rødløg
- 1 spsk pesto
- 60 g revet mozarella 13% cheasy
- 0,5 stk chorizo (30g) almindelig eller vegansk – se billede
- 10 g salat (jeg har brugt feldsalat)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Steg chorizoen på en middelvarm pande så den tager lidt farve.
- Kom majstortillaen i pvnen i et par minutter til den bliver en smule sprød (ikke for længe).
- Snit løg og champignoner i tynde skiver.
- Fordel smøreosten på pizzaen og fyld på med topping.
- Chorizoen skæres i tynde skiver og fordeles ud over pizzaen.
- Top med ost og pesto og bag tortillapizzaen færdig i ovnen i 5-10 min til osten er smeltet.