Opskrift på citronkranse
Citronkranse er en virkelig lækker småkage, som jeg faldt over i min julebagebog fra amo. Jeg elsker citron i bagværk og derfor fangede disse min opmærksomhed. Det er andet år i træk jeg har lavet dem til jul og jeg elsker dem og det samme gør mine gæster. Brug dem til en værtindegave i en lille fin pose med lidt silkebånd om eller i en sød kagedåse. Det kender jeg ikke nogle der ikke ville blive glade for!
Jeg er vild med citron og derfor sparer jeg aldrig på det, men du kan helt selv justere mængden af citron i forhold til hvor syrlige du ønsker dem.
Opskrifter på andre julesmåkager
Du kan også give dem sammen med mine svenske chokoladebrød eller nogle fyldte chokolader. Begge opskrifter ligger fast her på min hjemmeside i julen.
Citronkranse
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 175 g smør
- 125 g sukker
- 1 stk æg
- citronskal fra 1 citron
Citronglasur
- flormelis
- citronsaft + skal
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen og ælt til en ensartet dej.
- Stil dejen i køleskab i min. 30 min.
- Tril dejen ud i stænger på ca. 1 cm tykkelse og skær dem i 8 cm lange stykker.
- Form stykkerne til kranse og sæt dem på en bageplade
- Bag citronkransene i ovnen i 6-8 min ved 180 grader varmluft.
- Bland flormelis, citronsaft og citronskal sammen i en skål (brug vand i stedet for citronsaft hvis en mildere glasur ønskes).
- Pynt de kolde citronkranse med glasuren.
Serveringsforslag
Næringsindhold
200 kJ/ 48 kcal. pr. stk (11g). Protein 0,5g, kulhydrat 5,6g, kostfibre 0,2g, fedt 2,5g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.