Sund risalamande
Proteinalamande lyder måske kedeligt og lidt for sundt, men lad dig ikke snyde af navnet. Denne her proteinalamande smager så skønt og på ingen måde for sundt og kedeligt. Jeg elsker at spise den til morgenmad, men den kan også sagtens halveres og laves som en sundere dessert.
Kirsebærsauce på den nemme måde
I stedet for kirsebærsauce har jeg valgt at bruge frosne bær, da det er nemt at få fat i og billigt. Her bruger jeg både blåbær og hindbær.
Frosne kirsebær er desværre ikke nemme at få fat på, så hvis man ønsker den klassiske kirsebærsauce kan man også købe en færdig. Den fra Easis er super god, lav på kalorier og uden sukker.
Proteinpulver?
Har man ikke proteinpulver i hjemmet, så skal man virkelig overveje at investere i denne her (se billede) som bare fungerer super godt i mange ting (fx smoothies, grød, muffins osv). Ellers kan man også bruge vaniljepulver eller vaniljesukker.
Man skal faktisk ikke engang bruge risengrød for at lave denne her opskrift. Hvis du er vild med min proteinalamande, så vil du måske også synes om mine jule proteinpandekager.
Proteinalamande
Ingredienser
Proteinalamande
- 120 g græsk yoghurt eller skyr
- 80 g hytteost 0,8-1,5%
- 15 g smuttede og hakkede mandler
- 10 g whey100 proteinpulver vanilla milkshake (se billede)
Bærsauce
- frosne blåbær el. hindbær
- easis perfekt sød (eller anden sødemiddel)
- lidt vand
- evt. lidt vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at komme frosne blåbær i en gryde med en lille sjat vand, et par dråber sødemiddel og evt. lidt vaniljepulver og varm op ved middel varme.
- Rør græsk yoghurt, hytteost, proteinpulver og hakkede mandler sammen i en skål.
- Server med den lune blåbærkompot ovenpå.
Serveringsforslag
Næringsindhold
1243 kJ/ 296 kcal pr. portion. Protein 32,9g, kulhydrat 14,4g, kostfibre 2,7g, fedt 11,2g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning, rutiner og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.
Dette indlæg indeholder reklamelinks.
Hvis man bruger skyr, vil du så bruge neutral eller med vaniljesmag? 🙂
Det kommer an på hvor sød man kan lide den. Hvis man bruger vaniljeskyr kan man justere lidt i mængden på proteinpulver eller bruge neutral proteinpulver. Skyr neutral fungerer helt fint og ville jeg foretrække 😊
Kan man evt. lave den til flere dage i streg eller aftenen inden, uden at det gør noget ved smagen?
Sagtens 😊