De her proteinpandekager er høje på protein grundet deres indhold af græsk yoghurt/skyr, mandler, hytteost og æg. Alt sammen helt naturlige kilder til protein.
Denne her version er lavet med appelsinskal, kanel og kardemomme for at give dem en mere juleagtig smag.
De smager så skønt og kan spises både til morgenmad med lidt græsk yoghurt, appelsinskal og brændte mandler eller tages med på farten og nydes kolde i løbet af dagen.
Du kan også prøve at lave de her skønne klatkager, hvis du har en rest af risengrød med sødmælk. Du skal næsten også prøve min proteinalamande, hvis du er til lidt mad med ekstra høj proteindhold.
Pandekagerne kan fryses ned og varmes op når man ønsker.
Det kan være virkelig smart hvis man går nogle travle morgener i møde at lave en stor portion og fryse ned. Så skal de kun lige varmes i 10-15 min og så er der lækre varme pandekager til morgenmad!
Jule proteinpandekager
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 æg
- 1 dl havredrik
- 5 spsk fuldkornsspeltmel
- 5 spsk græsk yoghurt 2%
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 stk revet appelsinskal
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk hytteost
- 40 g mandler
- kokosolie (til stegning)
Sådan gør du
- Start med at blende havregryn til havremel og bland sammen med æg og havredrik.
- Tilføj fuldkornsspeltmel, græsk yoghurt, kanel, revet appelsinskal, kardemomme, vanilje, bagepulver og salt og rør godt sammen.
- Hak mandler fint og bland i dejen sammen med hytteost.
- Varm en pande med kokosolie og steg pandekagerne indtil de er gyldne.