Kløben

Tyske juleboller også kaldet kløben kan laves på mange forskellige måder alt efter hvad man bedst kan lide.

Disse er et bud på min yndlings version med en masse lækkert fyld.

Bollerne skal spises med smør og ikke andet, hvis i spørger mig og så gerne varme! Jeg er kæmpe fan.

Du vil måske også kunne lide mine lækre juleboller, der også har en masse skønne julekrydderier. Eller måske er du mere til mine julevafler eller klatkager?

Ingen bedømmelse endnu

Kløben

Forb. tid2 timer
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer 20 minutter
Ret: Bagværk
Antal: 9 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl havredrik
  • 75 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk brun farin
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 tsk stødt nellike (kan undlades)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 50 g søde tørrede tranebær (urtekram)
  • 50 g sultanas rosiner (urtekram)
  • 50 g tørrede æbletern (urtekram)

Topping

  • 1 æg (til pensling)
  • brun farin
  • mandelsplitter
  • evt. kandiserede appelsinskaller

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i havredrikken.
  • Bland smeltet smør, æg, brun farin og resten af krydderierne i dejen samt den tørrede frugt.
  • Tilsæt mel lidt af gangen og ælt indtil dejen er sammenhængende.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 60 min.
  • Form 9-10 boller af dejen og lad efterhæve i 20-30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pensl bollerne med æg og drys med mandelsplitter og brun farin.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 15 min.

Serveringsforslag

Server lune med smør. 
 
Næringsindhold 
1327 kJ/ 316 kcal. pr. stk. 
Protein 5,7g, kulhydrat 51,5g, kostfibre 3,2g, fedt 8,8g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0