Juleboller

Hjemmebagte boller er simpelthen noget af det bedste, hvis i spørger mig. Det smager så skønt og så er det hyggeligt at bage boller og det dufter dejligt. Min familie og venner bliver altid meget begejstret når jeg byder på hjemmebagte boller. Det er en nem måde at skabe lidt hygge og gøre lidt ekstra for nogle man holder af.

Disse juleboller smager mildt af jul og er lidt mere krydrede, hvilket er vildt lækkert.

Du kan sikkert også gode lide min opskrift på kløben eller julesnegle, der begge har smag af jul.

Ingen bedømmelse endnu

Juleboller

Forb. tid1 time 40 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Bagværk, jul, Morgenmad
Antal: 10 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 50 g hakkede mandler
  • 1-2 appelsiner (revet skal heraf)
  • 100 g havregryn (blendet)

pynt

  • 1 stk æg (til pensling)
  • sukker (el. sukrin gold)
  • kanel

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i vandet.
  • Hak mandler og riv appelsinskal og tilsæt.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt sammen.
  • Lad bollerne hæve et lunt sted i ca.45-60 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Form 9 boller og fordel på en bageplade.
  • Lad bollerne efterhæve i ca.30 min.
  • Pensl bollerne med æg og drys med sukrin gold blandet med lidt kanel.
  • Bag i ovnen i 20-22 min.

Serveringsforslag

server til morgenmad eller eftermiddag med smør eller marmelade.
 
Næringsindhold
1159 kJ/ 276 kcal pr. stk.
Protein 8g, kulhydrat 42g, kostfibre 5g, fedt 7g. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0