Butterdejsstang med fyld af svampe, linser og flødeost.

Denne butterdejsstang med fyld af linser, svampe og flødeost er perfekt til juleaften, hvis man ikke spiser kød. Jeg glæder mig faktisk til julemaden langt mere i år end jeg nogensinde har gjort før. Jeg har aldrig været fan af and og flæskesteg kan jeg sagtens undvære.

Til butterdejsstangen har jeg tænkt mig at spise det samme tilbehør som de andre ved bordet altså kartofler, rødkål osv. Dertil har jeg fået min mor til at lave en vegetarisk rødvinssauce kogt med svampe. Du kan også servere nogle lækre grønkålschips til maden. Hvis du godt vil have et lille indblik i, hvad der er af kalorier i de forskellige juleting, kan du faktisk hente mit julehæfte helt gratis.

Jeg har faktisk rigtig mange klienter, der er på deres forløb hos mig i december måned. For mange er det ikke en måned, de har lyst til at være på kostplan på, da der jo skal være plads til at hygge sig med søde sager og god mad.

Heldigvis er det sådan, at lige meget om du er i forløb hos mig, eller på en kostplan jeg har lavet, så er der plads til alt med måde. Du kan læse mere om mine forløb og kostplaner lige her.

Ingen bedømmelse endnu

Butterdejsstænger med linser, svampe og flødeost

Forb. tid2 timer 45 minutter
30 minutter
Samlet tid3 timer 15 minutter
Ret: Aftensmad, jul
Antal: 2 stænger
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 6 stk butterdejsplader
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g svampemix
  • 30 g pinjekerner
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 100 g røde linser
  • 100 g flødeost naturel
  • 70 g havregryn
  • 1 stk grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • spidskommen

Topping

  • 1 stk æg (til pensling)
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at sætte linser over i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og er par deciliter vand (skal ca. koge i 15-20 min).
  • Hak løg, hvidløg og svampe og svits i en større gryde (ca.5-10 min) ved høj varme sammen med krydderierne.
  • Tilsæt madlavningsfløde og pinjekerne og lad det småkoge/simre i ca. 25 min.
  • Si alt vandet fra linserne (det kan godt tage lidt tid) og tilsæt til gryden med løg og svampe.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt havregryn og flødeost.
  • Rør godt sammen og stil til afkøling i køleskabet (ca. 2 timer).
  • Butterdejspladerne ligges sammen 3 og 3 med lidt vand og rulles ud til to større flader.
  • Når farsen er kølet godt af tages den ud og fordeles i midten af butterdejen.
  • Udenom farsen skæres der skrå strimler, som foldes ind over farsen og flettes, så det bliver til en lang stang med farsen lukket inde.
  • Kom begge stænger på en bageplade og pensl med æg og drys med sesamfrø.
  • Bag i ovnen i 25 min ved 185 grader varmluft til de er gyldne.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Serveringsforslag

Server til julemaden sammen med en vegetarisk rødvinssauce og en grønkålssalat eller anvend som du ellers ville have brugt en almindelig steg.
 
Næringsindhold 
653 kJ/ 155 kcal. pr. stk (10 stykker pr. stang).
Protein 4,6g, kulhydrat 14,6g, kostfibre 0,9g, fedt 8,5g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0