Vafler med smag af jul
Her i December måned op til jul kan jeg godt lide at give mine opskrifter et lille pift af jul. Det gør bare det hele lidt hyggeligere og så smager det jo dejligt. Ofte bruger jeg appelsin, kardemomme, kanel, ingefærpulver, nelliker og marcipan i mine opskrifter for at give dem en smag af jul. Disse julevafler er lavet på en base af havregryn, æg og havredrik. Havredrik kan uden problem skiftes ud med fx. minimælk eller en anden type mælk.
Opskrift på julevafler
Grundopskriften på disse julevafler er den samme som til mine citronvafler. Her er der bare appelsinskal i stedet for citronskal og så er der tilføjet kanel og kardemomme. Server dem med lidt skyr eller ricottacreme på toppen og friske appelsiner eller bærkompot. Jeg har også drysset dem med lidt flormelis for at give dem et fint julet udtryk.
Du vil måske også kunne lide min opskrift på æbleskiver eller klatkager, hvis du er vild med de her vafler.
Sundere vafler
Disse vafler er en sundere variant end de klassiske hjemmelavede vafler. Opskrifter her er lavet på et almindeligt vaffeljern, men har man et lidt mindre der laver 2 små kløvere i stedet, så passer det med at opskriften giver til 5 kløvere og hver indeholder så i stedet 190 kcal. Havregryn giver fuldkorn i stedet for hvedemel og sukker er skiftet ud med sødemiddel. Jeg laver dem dog ofte uden sødemiddel og det fungerer også meget fint synes jeg. Da det det er en morgenmadsvariant synes jeg personligt selv at det er rart at den ikke er lige så sød og at den indeholder gode mættende fibre.
Julevafler
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 3 dl havredrik
- 2 stk æg
- appelsinskal fra 1 appelsin
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- easis perfekt sød
- 2 tsk kokosolie (til vaffeljernet)
Sådan gør du
- Tænd for vaffeljernet.
- Blend havregryn til mel med en foodprocessor (undlad hvis en mere grov dej ønskes).
- Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med en blender.
- Spray eller smør kokosolie på vaffeljernet og steg vaflerne på det varme vaffeljern.
Serveringsforslag
Næringsindhold
995 kJ/ 237 kcal. pr. kløver (145g). Protein 8,4g, kulhydrat 29,6g, kostfibre 4,1g, fedt 8,2g. 199 kJ/ 47 kcal. pr. hjerte (29g). Protein 1,7g, kulhydrat 6g, kostfibre 0,8g, fedt 1,6g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.
Jule e-bog
Hvis du ikke har set det, så kan du hente min jule e-bog helt gratis. Den indeholder en oversigt over kalorieindhold i diverse julegodter, drikke og søde sager. Find den lige herunder.