Hjemmelavede æbleskiver smager bare lige lidt bedre end dem man køber. Selvom de faktisk smager ganske udemærket dem man køber så er det bare lidt hyggeligere at lave dem selv. Det dufter også fantastisk når man bager dem.
Det har taget mig noget tid at komme frem til denne opskrift, som er en blanding af min mors gamle opskrift og lidt nyere tilføjelser.
Hvis du er vild med julebag, så kan du helt sikkert også lide min opskrift på svenske chokoladebrød, citronkranse eller fyldte chokolader.
Opskriften giver til 25 æbleskiver, hvilket er en passende størrelse, hvis man serverer æbleskiver for 5-6 mennesker. Hvis man ønsker en større portion med lidt ekstra til fryseren kan man sagtens fordoble eller tredoble opskriften!
For at få æbleskiverne mere runde og fyldige vender jeg dem på højkant og fylder mere fyld i inden jeg vender dem helt rundt. Det kræver lidt øvelse, men man finder hurtigt ud af det.
Æbleskiver
Ingredienser
- 2 æg
- 1,5 spsk sukker
- 4 dl kærnemælk
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- 25 g smeltet smør
- smør (til æbleskivepanden)
Sådan gør du
- Start med at dele de 2 æg i en skål med æggehvider og en skål med æggeblommer.
- Tilsæt sukker til æggehviderne og pisk dem stive.
- Smelt smøret i en gryde ved middel varme.
- Bland vaniljesukker, bagepulver, smeltet smør og kærnemælk sammen med æggeblommerne.
- Tilsæt mel til blandingen med æggeblommer lidt ad gangen mens der piskes.
- Vend til sidst de piskede æggehvider sammen med dejen så den bliver let og luftig.
- Varm æbleskivepanden godt op og kom lidt smør i alle huller.
- Bag æbleskiverne indtil de er let gyldne og vend dem så på højkant inden de vendes helt.
- Når æbleskiverne står på højkant tilføjes ekstra dej og æbleskiverne vendes så helt rundt.
- Når æbleskiverne er let gyldne over det hele tages de af panden.