Pavlova
Marengsbund med bærcreme og friske bær, også kaldet pavlova, er min ultimativt yndlings sommerkage. Jeg har bagt den mange gange til mange forskellige anledninger. Denne bagte jeg til min farmors fødselsdag, som vi fejrede i hendes sommerhus med hele familien.
Derfor er denne opskrift også lavet til en hel bradepande til mange mennesker. Den kan dog sagtens halveres og serveres i andre former og med andre bær osv. Man kan evt. lave bundende runde, hvis man ønsker at den skal have lidt mere form som en lagkage.
Jeg er selv stor fan af det søde køkken, og når mine klienter er i et forløb hos mig, så sørger vi altid for, at der er plads til at hygge sig med søde sager. Én af de ting kunne sagtens være en portion af denne lækre marengs med hindbær. Læs mere om mine forløb og kostplaner her.
Marengsbund
Det kan være svært at lave den perfekte marengs. Her er det vigtigt at temperaturen i rummet (køkkenet) ikke er for varm når du pisker din marengs. Det betyder at den kan være svær at piske helt stiv. Derudover vil det også påvirke smagen på din marengs om du bruger æblecidereddike eller almindelig lagereddike. Er du ikke til hasselnødder, eller nødder i det hele taget, kan de sagtens undlades både i bunden og på toppen. Jeg synes det giver lidt ekstra lækker crunch til kagen.
Du kan også prøve nogle af mine andre lækre desserter såsom æbledessert med rød æblekompot eller den mere specielle brændte figner med vaniljeis og karamel.
Marengskage med bær og nødder – pavlova
Ingredienser
Marengsbund
- 12 stk æggehvider
- 6 dl sukker
- 3 spsk æblecideredikke
- 150 g hasselnødder
- 2 tsk vaniljesukker
Hindbærcreme
- 450 g frosne hindbær
- 3 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 liter piskefløde
Honningristede mandler
- 200 g mandler
- 2 spsk honning
Bær
- 2 bakker friske hindbær
- 1 bakke friske blåbær
- 1 bakke friske jordbær
Sådan gør du
- Tag de 450 g hindbær ud af fryseren og stil dem til optøgning i en skål eller si.
- Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
- Pisk æggehviderne i en skål med halvdelen af sukkeret. Inden æggehviderne er helt stive tilføjes resten af sukkeret, vaniljesukkeret og eddiken og det hele piskes sammen, indtil skålen kan vendes på hovedet.
- Hak hasselnødder og rør dem i marengsen.
- Fordel marengsen på en bradepande og bag den i ovnen i 1,5 time.
- Når Marengsen er færdigbagt og er blevet let gylden skal den blive stående i ovnen på eftervarmen i ca. 30 min (gerne længere).
- Hak mandler og steg dem på panden i honningen ved middel-høj varme (det tager ca. 10 min).
- Stil mandler til afkøling.
- Tag marengsbunden ud af ovnen og stil den et køligt sted.
- Hæld eventuelt saft fra hindbær og mos dem i en skål sammen med vaniljesukker og flormelis.
- Pisk fløde til flødeskum og rør sammen med hindbærmosen.
- Når marengsbunden er kølet af fordeles hindbærcremen ovenpå og der toppes med frisk frugt.
- Hak mandlerne ud hvis nødvendigt og fordel dem over kagen (det er virkelig prikken over i'et).
- Server kagen straks efter den er samlet.
Kan man lave bunden dagen før den skal serveres?
Nej desværre. Den falder hurtigt sammen og bliver blød. Den skal laves på dagen 🙂
Hej, kan man ikke bage den dagen før lade den stå i ovnen- ?
Vh. Tina
Det har jeg ikke prøvet, så det skal jeg ikke kunne sige, måske 🙂
Skal lave dessert til 18 personer. Vil du vurdere jeg skal bruge 1 eller 2 bradepander?
Jeg vil sige 1 bradepande er nok 🙂
Bruger du 12 eller 6 bæger med pasteuriserede æggehvider?
Jeg bruger 12 æggehvider, så afhængig af hvor mange æggehvider der er i et bæger 🙂
Hej – har du prøvet at bage to bradepander på een gang i ovnen
Hej Ida. Det har jeg desværre ikke prøvet. Lad mig endelig høre, hvordan det bliver hvis du forsøger 😊