Spinatpizzasnegle

Pizzasnegle med spinat er helt genialt. Det er næsten ikke til at smage forskel på disse og almindelige pizzasnegle. Det er en meget nem måde at få tilføjet noget grønt i sin hverdag og det er også en god måde at få børn til at spise mere grønt på.

De er lavet med fuldkornsmel og er derfor i en grov udgave, som er perfekt til frokost og til madpakken. De kan fryses ned og er derfor super nemme at have liggende til en hurtig madpakke eller frokost.

Pizzasneglene er også gode som et mellemmåltid i løbet af dagen. De indeholder 647 kJ, som svarer til et almindeligt mellemmåltid. Derudover indeholder de 9 gram protein pr. stk, hvilket betyder at de også mætter godt.

Ingen bedømmelse endnu

Spinatpizzasnegle

Tilb. tid2 timer
Ret: Frokost
Antal: 20 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Spinatdej

  • 200 g frisk spinat (eller frossen)
  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 dråber easis perfekt sød (kan undlades)
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • 300 g fuldkornsspeltmel (eller andet fuldkornsmel)

Fyld

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g (1 pakke) skinkestrimler eller kyllingestrimler (kan udelades og tilføjes pesto for vegetarisk version)
  • 200 g (1 pose) revet ost light
  • mælk (til pensling)

Sådan gør du

  • Hvis spinaten er frossen hældes den i en skål eller si til optøning.
  • Blend spinaten og bland sammen med lunkent vand.
  • Opløs gæren i spinatblandingen og tilsæt derefter resten af ingredienserne til dejen.
  • Ælt dejen godt sammen i nogle minutter og stil den til hævning tildækket et lunt sted i 45 min.
  • Rul dejen ud i en aflang firkant og kom først de hakkede tomater og derefter skinke og ost på (gem lidt ost til at drysse ovenpå pizzasneglene eller køb lidt ekstra).
  • Rul dejen stram til roulade og skær pizzasneglene ud i ca. 1 cm tykkelse.
  • Fordel pizzasneglene på en bageplade og lad dem hæve tildækket i yderligere 20 min.
  • Pensl pizzasneglene med mælk og drys med ost.
  • Bag pizzasneglene i ovnen i 25 min. ved 180 grader varmluft.
  • TIP: Hvis en vegetarisk udgave ønskes erstattes skinke med pesto og der kan tilføjes champignon i stedet. Det er også virkelig lækkert!

Serveringsforslag

Tages med i madpakken, på farten eller spises som et mellemmåltid i løbet af dagen
 
Næringsindhold 
647 kJ/ 154 kcal pr. stk (96g).
Protein 9g, kulhydrat 23,1g, kostfibre 3,3g, fedt 3,3g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0