Ærterisotto med ricotta og citronolie

Den lækreste risotto nogensinde, det må jeg bare sige. Hold nu op denne her er god. Det er uden tvivl min nye yndlingsopskrift. Den smager simpelthen så lækker cremet og frisk.

Jeg har aldrig været vild med frosne ærter i retter og hvis jeg alligevel fik noget mad med ærter ville jeg allerhelst sortere dem fra. På trods af det er jeg helt pjattet med denne her ærterisotto med ricotta og citronolie. Den smager frisk og lækkert og ikke for meget af ærter, som jeg ikke er så vild med. Citronolien og hvidvinseddiken gør at den ikke bliver for tung, men stadig dejlig cremet.

Skal det være rigtig lækkert kan risottoen serveres med et godt surdejsbrød. Så bliver det ikke meget bedre. Perfekt til en veninde-, kæreste-, familie-, venneaften med et godt glas hvidvin til. Skynd jer at prøve denne her af!

Ingen bedømmelse endnu

Ærterisotto

Tilb. tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 3 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 170 g risotto ris
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rapsolie med citron (kan købes i Føtex fra Princip)
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 150 g frosne ærter
  • 2,5 dl havrefløde (jeg har brugt den fra Milbona, som kan købes i Lidl) almindelig piskefløde kan også bruges
  • 50 g parmesan
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 6 dl vand

Topping

  • 120 g Ricotta (40g til hver portion)
  • 1,5 spsk rapsolie med citron (0,5 spsk til hver portion)
  • Brøndkarse eller ærteskud

Sådan gør du

  • Start med at presse hvidløg og kom i en gryde sammen med ris, olivenolie, citronolie og hvidvinseddike.
  • Rør rundt ved middel varme indtil risene har suget det meste af olien (ca. 5-7 min).
  • Sæt vand over og koge imens risene svitses.
  • Bland kogende vand og bouillon terning sammen i en skål.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonen til risene lidt ad gangen (ca. 2 dl ad gangen) indtil risene har suget det meste af væsken.
  • Imens blendes 120g frosne ærter med havrefløden.
  • Når alt grøntsagsbouillonen er tilsat risottoen blandes ærtepureen, de sidste 30g hele ærter og revet parmesan i.
  • Lad risottoen stå og simre i ca. 5-10 min.
  • Server risottoen med ricotta, citronolie og brøndkarse eller ærteskud.
  • TIP: Server med lun surdejsbrød for luksusudgaven.

Serveringsforslag

Server til aftensmad eller for gæster. Retten kan anrettes virkelig fint og er perfekt både til lune og kølige aftener da den er dejlig frisk og ikke så tung.
 
Næringsindhold 
2600 kJ/ 619 kcal pr. portion uden topping (280-300g).
Protein 14,2g, kulhydrat 56,8g, kostfibre 3,8g, fedt 36,5g.
743 kcal inkl. topping (40g ricotta og 0,5 spsk citronolie + grønt) 
Protein 17,4g, kulhydrat 58,4g, kostfibre 3,8, fedt 48,3g
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0