Chokoladeboller med æble og hytteost

Mega nemme og lækre chokoladeboller med æble og hytteost. De skal hverken hæve eller noget, så du har hurtigt 9 friske boller klar til madpakken eller det lækre mellemmåltid, hvis du mangler noget.

Saftige chokoladeboller med hytteost og æble

Er man ikke til hytteost, skal man ikke tøve med at spise disse lækre boller med hytteost alligevel. Hytteosten gør blot bollerne luftige og lækre, men de tilfører ingen smag af ost. Chokoladen, æblerne og vaniljen gør at bollerne bliver lidt søde, og de kan derfor sagtens spises, som de er uden noget. De er perfekte til madpakken eller picnic. De har en mild smag af chokolade og æble og smager virkelig skønt!

Boller med hytteost

Det gode ved denne opskrift er, at den er hurtigt at smække sammen. Alle ingredienserne skal blot røres sammen i en skål, og så skal du klatte bollerne ud på en bageplade med bagepapir. Du skal derfor ikke have gang i den store røremaskine, hvor dejen skal æltes længe. De her boller med hytteost og æble er både nemme og lækre. Du kan bare klatte dejen ud på en bageplade med to skeer. Så får du heller ikke dej på hænderne.

Generelt elsker jeg bagværk med æble. For det første giver det en god smag, og så gør det også bagværket lidt ekstra saftigt. Hvis du er vild med de her chokoladeboller med æble og hytteost, kan du måske også godt lide mine kanelsnurrer med æble og kardemomme.

Jeg bruger gerne en god mørk chokolade i dejen, men hvis du er mest til lys chokolade, kan du også det. Generelt synes jeg, at mørk chokolade giver den bedste smag i de her boller med hytteost og æble.

Ingen bedømmelse endnu

Chokoladeboller med hytteost og æble

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: mellemmåltid
Antal: 9 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 250 g hytteost 1,5%
  • 3 hele æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 revet æble
  • 70 g hakket chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel på en bageplade i 9 runde boller.
  • Bag i ovnen i ca. 20 min til de er let gyldne.

Serveringsforslag

Brug som et lækkert og mættende mellemmåltid, som nemt kan tages med på farten. Bollerne kan også spises lune med smør, som et sundere alternativ til de hyggelige regnvejrsdage.

 

Næringsindhold

735 kJ/ 175 kcal pr. stk.
Protein 8g, kulhydrat 22g, kostfibre 2g, fedt 6g

Bollerne kan sagtens fryses ned og tages op om morgenen. Hvis de skal med på madpakken, kan de selv få lov til at tø op i tasken i løbet af dagen. Det er altså smart!

2 kommentarer til “Chokoladeboller med æble og hytteost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0