Kartoffelmad må være en af mine yndlings smørrebrød, specielt efter jeg er stoppet med at spise kød. Det første stykke tid efter jeg stoppede med at spise kød synes jeg godt det kunne være svært at finde pålæg til min rugbrødsmad, men med tiden har jeg fundet ud af at der er massere muligheder, som er langt lækrere end kødpålæg og det her er en af dem!



Super nemt at lave, måske ikke så venligt til madpakke, men til den lækre frokost derhjemme i weekenden. Opskriften her er måske mere til dem der er interesserede i kalorieberegningerne og ikke så meget en reel opskrift da jeg tænker de fleste kan sammensætte en kartoffelmad. Her er mit bud på den lækreste af slagsen og med kalorieberegninger på. Velbekommen!




Kartoffelmad
Ingredienser
- 1 skive rugbrød (ca.45g)
- 1 mellem kogt kartoffel
- 7 g mayonnaise
- 0,5 spsk ristede løg
- 1 lille håndfuld purløg
- 1 lille radise
Sådan gør du
- Hvis ikke du allerede har kolde kogte kartofler sættes vand over at koge og så snart vandet koger tilføjes salt og kartoflerne i vandet.
- Lad kartofler koge i ca. 15 min og derefter køle af.
- Rist noget rugbrød i ovnen eller på en brødrister og top med skiver af kogt kartoffel, mayonnaise, purløg, radiser, ristede løg eller rødløg.