Kartoffelmad

Kartoffelmad må være en af mine yndlings smørrebrød, specielt efter jeg er stoppet med at spise kød. Det første stykke tid efter jeg stoppede med at spise kød synes jeg godt det kunne være svært at finde pålæg til min rugbrødsmad, men med tiden har jeg fundet ud af at der er massere muligheder, som er langt lækrere end kødpålæg og det her er en af dem! Jeg laver også ofte en hjemmelavet tunmousse eller nogle lækre fiskefrikadeller.

Super nemt at lave, måske ikke så venligt til madpakke, men til den lækre frokost derhjemme i weekenden. Opskriften her er måske mere til dem der er interesserede i kalorieberegningerne og ikke så meget en reel opskrift da jeg tænker de fleste kan sammensætte en kartoffelmad. For mange vil der være plads til 2 kartoffelmadder af i alt 400 kcal til frokosten. Det kommer selvfølgelig helt an på ens personlige behov. Er du interesseret i at tage et forløb hos mig? Så læs mere om mine forløb og kostplaner her, hvor der er plads til det hele.

Her er mit bud på den lækreste af slagsen og med kalorieberegninger på. Velbekommen!

Dette indlæg indeholder reklamelinks.

5 af 1 stemme

Kartoffelmad

Forb. tid5 minutter
Antal: 1 mad
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød (ca.45g)
  • 1 mellem kogt kartoffel
  • 7 g mayonnaise
  • 0,5 spsk ristede løg
  • 1 lille håndfuld purløg
  • 1 lille radise

Sådan gør du

  • Hvis ikke du allerede har kolde kogte kartofler sættes vand over at koge og så snart vandet koger tilføjes salt og kartoflerne i vandet.
  • Lad kartofler koge i ca. 15 min og derefter køle af.
  • Rist noget rugbrød i ovnen eller på en brødrister og top med skiver af kogt kartoffel, mayonnaise, purløg, radiser, ristede løg eller rødløg.

Serveringsforslag

Server til en frokost lidt ud over det sædvanlige eller som en let og lækker aftensmad med smørrebrød.

 

Næringsindhold

815 kJ/ 194 kcal pr. kartoffelmad.
Protein 4g, kulhydrat 26g, kostfibre 5g, fedt 7g

2 kommentarer til “Kartoffelmad

5 from 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0