Hjemmelavet tunmousse

Denne tunmousse er noget af det nemmeste at lave og så synes jeg det smager virkelig godt. Jeg elsker at bruge det ovenpå ristet rugbrød sammen med noget agurk eller i en saladbowl med tunmousse og æg. Virkelig lækkert.

Der er ikke mange kalorier i og der er næsten ingen kulhydrater i heller. Det betyder, at hvis man spiser efter LCHF principperne er dette et fint alternativ. Tilgengæld indeholder tunmoussen massere protein. Måske vil du også godt kunne lide en god hjemmelavet æggesalat, der også har et højt indhold af protein.

Spiser du efter en kostplan fra mig, så kan du også sagtens spise den lækre tunmousse ovenpå et godt stykke rugbrød. Du kan læse mere om mine kostplaner og forløb lige her. Så sammensætter jeg en kostplan til dig, der har masser af gode forslag og plads til det hele.

5 af 1 stemme

Tunmousse

Forb. tid5 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 3 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 dåse tun i vand
  • 2 spsk græsk yoghurt
  • 3 tsk mayonnaise (eller aioli)
  • 1/4 stk rødløg

Sådan gør du

  • Start med at hælde vandet fra tunen og kom det i en skål.
  • Tilsæt græsk yoghurt og mayonnaise og rør godt sammen.
  • Hak rødløg fint og bland sammen med tunmoussen.

Serveringsforslag

Server til frokost eller aftensmad på ristet rugbrød eller i en saladbowl.

 

Næringsindhold

402 kJ/ 96 kcal pr. portion (78g).
Protein 13,2g, kulhydrat 1,4g, kostfibre 0,3g, fedt 4,1g.

9 kommentarer til “Hjemmelavet tunmousse

  1. Jeanette siger:

    Vildt inspirerende og ser rigtig lækkert ud. 1 ds tun – er det en af de små eller store dåser?
    Har du forslag til anden smagsgiver når man ikke tåler løg? 🤞😊

    • Kathrine Egelund siger:

      Hej Pia. Opskriften er lavet på græsk yoghurt 2% og almindelig mayo. Jeg bruger dog ofte selv Cheasy fraiche 5% i stedet for græsk yoghurt. Også super lækkert og næsten samme kalorier😊

5 from 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0