Grov tærtebund

Denne opskrift på grov tærtebund fungerer til alle slags tærter. Den bliver sprød og lækker og så smager den bare godt.

Det tager ikke lang tid at lave den og man kan lave den med hvilken som helst slags mel man ønsker. Jeg har lavet denne med hvedemel og fuldkorns speltmel da jeg synes det smager rigtig lækkert sammen. Den kan også sagtens laves med grahamsmel, som også er virkelig lækkert. Ellers kan tærten laves med den slags mel du har i køkkenskabet.

Ingen bedømmelse endnu

Grov tærtebund

Forb. tid45 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 1 Tærtebund
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl fuldkornsspeltmel
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen til den er godt sammenhængende (ca. 5-10 min).
  • Kom dejen i noget film og lig den i køleskabet i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom noget mel på bordet og rul dejen ud til en cirkel lidt større end dit tærtefad.
  • Fordel dejen i tærteformen og tryk heller i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i ovnen i 10 min inden den fyldes med fyld.

Serveringsforslag

Kom forskellige lækre grøntsager i og fyld med æggemasse og top med ost og krydderurter. Man kan med fordel lave denne tærte om søndagen, hvor køleskabet skal tømmes for rester og bruge hvad man har. Se også denne lækre Tærte med kartofler, feta og rosmarin

 

Næringsindhold

4052 kJ/ 965 kcal pr. tærtebund (378g).
Protein 29,4g, kulhydrat 133g, kostfibre 15,9g, fedt 32,3g.

En kommentar til “Grov tærtebund

  1. Pingback: Tærte med kartofler, feta og rosmarin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0