Denne opskrift på grov tærtebund fungerer til alle slags tærter. Den bliver sprød og lækker og så smager den bare godt.
Det tager ikke lang tid at lave den og man kan lave den med hvilken som helst slags mel man ønsker. Jeg har lavet denne med hvedemel og fuldkorns speltmel da jeg synes det smager rigtig lækkert sammen. Den kan også sagtens laves med grahamsmel, som også er virkelig lækkert. Ellers kan tærten laves med den slags mel du har i køkkenskabet.
Grov tærtebund
Antal: 1 Tærtebund
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 1,5 dl hvedemel
- 1,5 dl fuldkornsspeltmel
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dejen til den er godt sammenhængende (ca. 5-10 min).
- Kom dejen i noget film og lig den i køleskabet i 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom noget mel på bordet og rul dejen ud til en cirkel lidt større end dit tærtefad.
- Fordel dejen i tærteformen og tryk heller i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i ovnen i 10 min inden den fyldes med fyld.
Serveringsforslag
Kom forskellige lækre grøntsager i og fyld med æggemasse og top med ost og krydderurter. Man kan med fordel lave denne tærte om søndagen, hvor køleskabet skal tømmes for rester og bruge hvad man har. Se også denne lækre Tærte med kartofler, feta og rosmarin
Pingback: Tærte med kartofler, feta og rosmarin