Denne tærte fik jeg ideen til da jeg skulle tømme køleskabet for rester fra weekenden. Jeg havde fået kartoffelpizza i weekenden og havde derfor nogle kartofler og noget frisk rosmarin liggende.
Tærten smager super lækkert og minder lidt om en kartoffelpizza bare i en mere hverdagsagtig udgave. Denne tærte passer kaloriemæssigt til en sund hverdag og kan nydes sammen med noget frisk salat til enten frokost eller aftensmad.
Den kan også sagtens fryses ned og gemmes til madpakken. For at gøre tærten endnu mere “to go”/madpakke venlig, kan den laves i små tærteforme. Det ser så fint ud og så er det nemt at fryse dem ned.
Tærte med kartoffel, feta og rosmarin
Ingredienser
- 1 stk grov tærtebund (link til opskrift længere nede under serveringsforslag)
Æggemasse
- 4 stk æg
- 1 dl havredrik
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk salt
Fyld
- 150 g kartofler
- 1 stk løg
- 165 g feta (17%)
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Pisk æg, havredrik, hvidløg og salt sammen til en æggemasse.
- Skær kartofler og løg i tynde skiver og fordel dem udover den forbagte tærtebund.
- Hæld æggemassen over kartofler og løg og fordel feta og rosmarin på toppen af tærten.
- Bag tærten færdig i 20-25 min. 180 grader varmluft.