De her panerede knoldselleri fik jeg ideen til igennem min veninde. Hun havde dem med i skole en dag, hvor jeg fik lov til at smage og lige siden har jeg elsket dem. Jeg har også lavet det med jordskokker i stedet for knoldselleri, hvilket også er virkelig lækkert, men lidt mere besværligt da jordskokker er mindre og mere knoldede.
De bliver lækre og sprøde efter en tur på panden. Jeg har ikke prøvet at lave dem i ovnen, men det tænker jeg man også godt kan. Jeg tror dog ikke man får dem lige så sprøde uden olien, som man bruger når man steger dem på panden.
En anden opskrift der minder meget om denne er min opskrift på crispy blomkål. Den er faktisk den mest populære opskrift her på bloggen.
Panerede knoldselleri
Udskriv Pin RecipeIngredienser
- knoldselleri
- hvedemel
- æg
- panko rasp
- salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Skræl og skær knoldselleri ud i passende stykker.
- Kom æg op i en skål og pisk til en ensartet masse (ca. 2 æg til 1 stort knoldselleri).
- Fordel hvedemel i en skål og panko rasp i en tredje så du nu har tre skåle med mel, rasp og æg.
- Dyp først knoldselleri stykker i hvedemel, derefter i æg og til sidst i pankoraspen indtil de er godt paneret.
- Kom godt med olivenolie på en pande og steg knoldselleri stykkerne indtil de er gyldne på begge sider. Vend dem et par gange undervejs.
- Server varme med græsk yoghurt eller hummus.