Efter jeg er stoppet med at spise kød har jeg virkelig savnet pølsehorn. Før bagte jeg tit pølsehorn og havde med på studiet, arbejdet, lange køreture osv. Jeg er stor fan af pølsehorn. Jeg har flere gange prøvet forskellige plantepølser, men ingen af dem synes jeg kunne leve op til smagen.
Det er der heldigvis lavet om på nu! Veganske soya pølser fra Naturli smager virkelig godt og er dem der kommer tættest på smagen synes jeg.
Pølsehornene tager lidt tid at lave da dejen skal hæve, men ellers er de faktisk ret nemme at lave. Dejen indeholder få ingredienser, som de fleste har i køkkenet.
Hvis man synes pølsehornene er for store kan man sagtens halvere pølserne og lave dem mindre i stedet. Jeg synes dog de er helt perfekte i størrelsen!
Hvis man synes 15 stk er for mange kan man enten lave en halv portion dej i stedet eller bruge resten af dejen på at lave sandwichboller, som også kan bruges til madpakken. To fluer med et smæk!
Veganske pølsehorn
Ingredienser
- 15 stk plantepølser fra Naturli (frosne)
Pølsehorns dej
- 25 g gær
- 2,5 dl lunkent vand
- 2,5 dl havredrik
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 tsk salt
- 250 g fuldkornsspeltmel
- 500 g hvedemel
Sådan gør du
- Tag pølserne op af fryseren så de kan nå at tø op mens dejen laves og hæver.
- Kom gæren i en skål og opløs det i vandet og havredrikken.
- Tilsæt olie, salt og mel under omrøring.
- Ælt dejen i en røremaskine i 5-10 min. eller med hænderne i 10 min.
- Lad dejen hæve i 45 min tildækket et lunt sted.
- Del dejen i to og rul den ud som en pizzabund og skær så 7-8 trekanter ud (se billeder).
- Rul plantepølserne ind i hver trekantsdej og kom på en bageplade med god mellemrum.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Lad pølsehornene efterhæve i 20 min. tildækket.
- Pensl pølsehornene med havredrik (eller æg for vegetarisk version) og drys med sesamfrø.
- Bag i ovnen i 15-18 min. indtil de er let gyldne.
- TIP: kom evt. lidt ketchup i hver pølsehorn. Det smager også rigtig lækkert!