Citronkranse er en virkelig lækker småkage, som jeg faldt over i min julebagebog fra amo. Jeg elsker citron i bagværk og derfor fangede disse min opmærksomhed. Det er andet år i træk jeg har lavet dem til jul og jeg elsker dem og det samme gør mine gæster.
Brug dem til en værtindegave i en lille fin pose med lidt silkebånd om. Så bliver det ikke meget finere.
Du kan også give dem sammen med mine svenske chokoladebrød eller nogle fyldte chokolader.
Citronkranse
Antal: 60 stk
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 175 g smør
- 125 g sukker
- 1 stk æg
- citronskal fra 1 citron
Citronglasur
- flormelis
- citronsaft + skal
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen og ælt til en ensartet dej.
- Stil dejen i køleskab i min. 30 min.
- Tril dejen ud i stænger på ca. 1 cm tykkelse og skær dem i 8 cm lange stykker.
- Form stykkerne til kranse og sæt dem på en bageplade
- Bag citronkransene i ovnen i 6-8 min ved 180 grader varmluft.
- Bland flormelis, citronsaft og citronskal sammen i en skål (brug vand i stedet for citronsaft hvis en mildere glasur ønskes).
- Pynt de kolde citronkranse med glasuren.
Serveringsforslag
Brug som værtindegave i en lille pose med silkebånd eller server for gæster.