Citronkranse

Citronkranse er en virkelig lækker småkage, som jeg faldt over i min julebagebog fra amo. Jeg elsker citron i bagværk og derfor fangede disse min opmærksomhed. Det er andet år i træk jeg har lavet dem til jul og jeg elsker dem og det samme gør mine gæster.

Brug dem til en værtindegave i en lille fin pose med lidt silkebånd om. Så bliver det ikke meget finere.

Du kan også give dem sammen med mine svenske chokoladebrød eller nogle fyldte chokolader.

Ingen bedømmelse endnu

Citronkranse

Forb. tid1 time
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid1 time 8 minutter
Ret: Bagværk, jul
Antal: 60 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 stk æg
  • citronskal fra 1 citron

Citronglasur

  • flormelis
  • citronsaft + skal

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og ælt til en ensartet dej.
  • Stil dejen i køleskab i min. 30 min.
  • Tril dejen ud i stænger på ca. 1 cm tykkelse og skær dem i 8 cm lange stykker.
  • Form stykkerne til kranse og sæt dem på en bageplade
  • Bag citronkransene i ovnen i 6-8 min ved 180 grader varmluft.
  • Bland flormelis, citronsaft og citronskal sammen i en skål (brug vand i stedet for citronsaft hvis en mildere glasur ønskes).
  • Pynt de kolde citronkranse med glasuren.

Serveringsforslag

Brug som værtindegave i en lille pose med silkebånd eller server for gæster.

 

Næringsindhold

200 kJ/ 48 kcal. pr. stk (11g).
Protein 0,5g, kulhydrat 5,6g, kostfibre 0,2g, fedt 2,5g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0