Ovnbagt hokkaido
Hokkaido er meget nem at tilberede på mange forskellige måder. I ovnen bliver den blød og sød i smagen. Hokkaido indeholder kostfibre som er sunde og gode for os. Derfor er hokkaidoen rigtig god for os at bruge i madlavningen her om efteråret. I stedet for rodfrugter i ovnen som tilbehør til maden, kan ovnbagt hokkaido anvendes. Det kan også sagtens blandes sammen og serveres i en blanding.
Ingredienser til bagt græskar
I denne opskrift har jeg brugt græskar i form af hokkaido. Den er i sæson lige nu og nem at finde i de fleste supermarkeder. Jeg bruger 1/2 hokkaido til denne opskrift. Resten af hokkaidoen kan evt. bruges til denne lækre halloween kage, disse lækre græskarmuffins eller min meget populære hokkaidosuppe.
Jeg har også brugt feta og her bruger jeg næsten altid Puck feta, da jeg synes den er lækker i smagen og dejlig cremet. Grønkål, som også er i sæson lige nu, har jeg valgt at toppe med sammen med græskarkerner ristet med honning. Det giver et sprødt element som fungerer virkelig godt sammen med fetaen og hokkaidoen.
Bagt græskar
Ingredienser
- 600 g hokkaido (ca. 1/2)
- 150 g feta
- 85 g grønkål (uden stilk)
- 35 g græskarkerner
- 2 tsk honning
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær hokkaido ud i tynde skiver (skær midten fra og evt ujævnheder på skrællen).
- Fordel hokkadio halvmåner på en bageplade og fordel lidt olie + salt og peber over.
- Bag i ovnen i 15-20 min.
- Skyl og snit grønkål.
- Tag hokkaido ud af ovnen og fordel grønkål og feta over (smuldr fetaen med fingrene).
- Bag videre i ovnen i ca. 10 min (kom lidt ekstra salt ovenpå grønkålen).
- Imens laves de honningristede græskarkerner på en pande.
- Fordel græskarkerner og honning på en pande og rist sammen ved middel varme.
- Lad stå når kerner er godt gyldne og dækket med honning.
- Drys græskarkerner over ved servering (evt. hak ud hvis de er meget klistret sammen).
- Velbekomme.
Serveringsforslag
Næringsindhold
979 kJ/ 233 kcal pr. portion. Protein 12g, kulhydrat 12g, kostfibre 8g, fedt 14g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.
Pingback: Opskrifter med hokkaido ⎜4 lækre opskrifter