Banan er rigtig god til at søde når man ønsker at lave søde sager uden tilsat sukker. Dette bananbrød smager super lækkert og kan nemt stille trangen til noget sødt som kan opstå sidst på eftermiddagen eller om aftenen.
Bananbrødet indeholder ikke mange kalorier og kan derfor sagtens spises som et mellemmåltid på en helt almindelig hverdag. Man kan også sagtens spise to stykker uden at det fylder meget i kalorieregneskabet.
Chokoladen gør at bananbrødet faktisk minder mere om en banankage end om et brød. Virkelig lækkert!
Det er meget hurtigt og nemt at lave og en super god ide til at servere for gæster i stedet for almindelig kage.
Bananbrød
Ingredienser
- 3 stk bananer (2 i dejen 1 på toppen)
- 75 g havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 2 stk æg
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk sukrin gold (2 tsk i dejen 1 tsk på toppen)
- et par dråber Easis perfekt sød
- 30 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Blend havregryn til havremel i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen chokoladen og blend sammen.
- Rør til sidst hakket mørk chokolade i dejen.
- Fordel dejen i en brødform/kageform.
- Halver den sidste banan og læg den ovenpå dejen sammen med det sidste sukrin gold.
- Bag bananbrødet i ovnen i ca. 30-35 min til det er let gyldent.
Pingback: Lav din egen kostplan til vægttab
Pingback: Bananpandekager - Pigen i Køkkenet
Virkelig lækkert bananbrød 👌🏻 alle i familen spiser det som mellemmåltider og mår den trangen til sødt melder sig
Ville man kunne fryse det?
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙏🏼🥰 Du kan sagtens fryse det 😊