Denne her pita pizza i græsk edition smager så lækkert. Når jeg har travlt er det ofte pita pizza, tortilla pizza, toast eller salat der er mine go-to nemme og hurtige retter.
Pita pizzaer giver fornemmelse af pizza, men uden alle de kalorier der er i en hel pizza. Denne portion lavet på et pitabrød mætter mig til aftensmad. Alternativt kan man supplere med en frisk sommersalat ved siden af.
Pita pizzaerne kan laves med lige præcis den topping man ønsker og kan også sagtens laves til en lækker frokost i haven på en varm sommerdag. Denne her græske udgave synes jeg minder mig om ferie og varme dage.
Græsk pita pizza
Ingredienser
- 1 pitabrød
- 0,5 dåse hakkede tomater (tomatpurre kan også bruges)
- 2 store champignon (jeg bruger oftest brune)
- 1 lille rødløg
- 30 g artiskokker i olielage
- 3 skiver grøn peberfrugt
- 30 g revet mozarella 15%
- 60 g puck feta
- evt. lidt sorte oliven
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at snitte grøntsager fint.
- Skær pitabrødet hele vejen igennem og fyld på med hakkede tomater som på en pizza.
- Fordel grøntsager og til sidst ost over pitabrødene og kom i ovnen i ca. 10 min til osten er smeltet.