Denne her pastaret er så frisk og lækker. Helt perfekt til forårs- og sommeraftener. Den er nem at lave, kræver få ingredienser og tager ikke lang tid at lave.
Pasta med citron og ricotta
Antal: 3 portioner
Ingredienser
- 250 g pasta (rå)
- 250 g ricotta
- 1 citron (skal fra den hele og saft fra halvdelen)
- 100 g ærter
- 250 g asparges (130g efter enderne er skåret væk)
- 20 g rucola eller ærteskud
- 50 g parmesan
- olivenolie til panden
Sådan gør du
- Fyld en gryde med vand og lidt salt og lad vandet koge til pastaen.
- Tilsæt pasta når vandet koger og skru ned til middel varme i ca.10-12 min til pastaerne har den ønskede konsistens.
- Imens pastaerne koger skylles og hakkes grønne asparges i små tern.
- Varm en pande op med olie og steg asparges i få minutter ved høj varme.
- Skru ned for varmen og riv citronskal over asparges og tilsæt frosne eller friske ærter til panden.
- Steg grøntsagerne kort sammen med citron og tilsæt derefter ricottaen.
- Rør ricottaen godt sammen med grøntsagerne og tilsæt derefter revet parmesan og citronsaft.
- Når pastaen er færdig gemmes ca. 1,5-2 dl af pastavandet og tilsættes til grøntsagerne og ricottaen sammen med pastaerne.
- Rør det hele godt sammen i få minutter og kom til sidst rucola eller ærteskud i retten og rør sammen.
- Server med friske urter på toppen og revet citronskal (evt. lidt ekstra revet parmesan).
Serveringsforslag
Server til aftensmad eller kold til frokost dagen efter.
Næringsindhold:
2482 kJ/ 591 kcal pr. portion
Protein 26g, kulhydrat 71g, kostfibre 6g, fedt 21g
Skriv et svar