Pasta med citron og ricotta

Denne her pastaret er så frisk og lækker. Helt perfekt til forårs- og sommeraftener. Den er nem at lave, kræver få ingredienser og tager ikke lang tid at lave.

Jeg elsker selv pasta, og mine andre favoritter er pasta med bagt feta og citronpasta med burrata. Begge dele er nemme at lave og smager skønt.

Rigtig mange prøver at undgå at spise pasta, hvis de er ved at tabe sig, hvilket er en skam. Er du i et forløb hos mig, sørger vi for, at du kan spise dine livretter – bare i mindre portioner end du måske er vant til. Læs mere om mine forløb og kostplaner lige her.

Ingen bedømmelse endnu

Pasta med citron og ricotta

Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 3 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 250 g pasta (rå)
  • 250 g ricotta
  • 1 citron (skal fra den hele og saft fra halvdelen)
  • 100 g ærter
  • 250 g asparges (130g efter enderne er skåret væk)
  • 20 g rucola eller ærteskud
  • 50 g parmesan
  • olivenolie til panden

Sådan gør du

  • Fyld en gryde med vand og lidt salt og lad vandet koge til pastaen.
  • Tilsæt pasta når vandet koger og skru ned til middel varme i ca.10-12 min til pastaerne har den ønskede konsistens.
  • Imens pastaerne koger skylles og hakkes grønne asparges i små tern.
  • Varm en pande op med olie og steg asparges i få minutter ved høj varme.
  • Skru ned for varmen og riv citronskal over asparges og tilsæt frosne eller friske ærter til panden.
  • Steg grøntsagerne kort sammen med citron og tilsæt derefter ricottaen.
  • Rør ricottaen godt sammen med grøntsagerne og tilsæt derefter revet parmesan og citronsaft.
  • Når pastaen er færdig gemmes ca. 1,5-2 dl af pastavandet og tilsættes til grøntsagerne og ricottaen sammen med pastaerne.
  • Rør det hele godt sammen i få minutter og kom til sidst rucola eller ærteskud i retten og rør sammen.
  • Server med friske urter på toppen og revet citronskal (evt. lidt ekstra revet parmesan).

Serveringsforslag

Server til aftensmad eller kold til frokost dagen efter. 
 
Næringsindhold:
2482 kJ/ 591 kcal pr. portion
Protein 26g, kulhydrat 71g, kostfibre 6g,  fedt 21g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0