Citronpasta med burrata

Denne her citronpasta med burrata opstod egentlig lidt ud af det blå. Jeg er vild med burrata og pasta, men jeg er også opmærksom på at det er to meget tunge fødevarer, som har brug for noget modspil for at det ikke bliver for tungt. Derfor tænkte jeg det var perfekt med noget syre fra citron. Og så elsker jeg bare citron i alt!
Jeg har også tilsat hvidvin til retten for igen at give noget modspil og det fungerer virkelig godt.

Retten er virkelig nem at lave og kræver ikke det store. Det eneste der skal forberedes er hvidløg der skal presses, parmesan der skal rives og citron der skal presses og rives. Det er altså en meget simpel og rimelig hurtig ret at lave. Perfekt til gæster sammen med et godt glas hvidvin.

Da jeg lavede det en dag og havde rester til dagen efter valgte jeg i stedet for burrata at spise pastaen med smørstegte grønne asparges på toppen og det var virkelig også godt! Så det kan helt klart også anbefales.

Ingen bedømmelse endnu

Citronpasta med burrata

Tilb. tid25 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 3 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 300 g pasta (se billede jeg brugte linguine fra Føtex)
  • 1 stk citron
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg
  • 60 g parmesan
  • 10 g citronolie (Jeg brugte rapsolie med citron fra Føtex)
  • salt og peber
  • 300 g burrata

Sådan gør du

  • Start med at sætte vand over og koge med lidt salt.
  • Når vandet koger fyldes pasta i og der skrues ned til middel varme.
  • Mens pastaen tilberedes presses hvidløg ud på en pande og der tilsættes også citronolie til panden.
  • Riv 60g parmesan og hav klar til senere.
  • Tænd for panden og svits hvidløg i citronolie.
  • Sæt vand over og koge i en elkeddel til grøntsagsbouillon.
  • Når hvidløget er blevet blødt og har taget en lille smule farve (et par minutter) tilsættes hvidvin, fløde og salt og peber til panden.
  • Skru ned for middel/lav varme og riv citronskal i (gem lidt til servering).
  • Skær citronen over og pres saften fra hele citronen på panden.
  • Tilsæt 1/3 grøntsagsbouillon terning og 1 dl vand blandet sammen til panden.
  • Når pastaen er al dente sies vandet fra og den tilsættes til panden (evt. lidt pastavand også).
  • Tilsæt til sidst revet parmesan og rør det hele godt sammen på panden.
  • Server retten med 100g frisk burrata og revet citronskal.

Serveringsforslag

Server til aftensmad med et godt glas hvidvin. Kan også gemmes til dagen efter i køleskabet og varmes op i en gryde med lidt vand og toppet med smørstegte grønne asparges.

 

Næringsindhold

5027 kJ/ 1072 kcal pr. portion inkl. burrata.
Protein 33g, kulhydrat 78g, kostfibre 4g, fedt 67g.
3436 kJ/ 818 kcal pr. portion uden burrata
Protein 24,5g, kulhydrat 75,8g, kostfibre 4g, fedt 43g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0