Opskriften på disse kanelsnurrer har været længe undervejs! Jeg har lavet dem et hav af gange, men aldrig været helt tilfreds med opskriften, selvom de altid har smagt dejligt! Jeg er kæmpe fan af kanelsnurrer og derfor satte jeg mig for at udvikle den bedste opskrift!
Jeg er nu langt om længe kommet i mål med en opskrift, som efter min mening er helt perfekt! De smager simpelthen så godt!
Det kræver lidt øvelse at lave snurrerne, men opskriften kan også sagtens laves til snegle, hvis man synes det er nemmere. Det ændrer ikke på den skønne smag! Tjek videoen under opskriften for at se, hvordan snurrerne laves.
Når jeg har lavet dem plejer jeg, at fryse dem ned så jeg altid har nogle klar i fryseren til når der kommer gæster eller til en lidt ekstra lækker morgenmad i weekenden. Skynd jer at prøve dem! Den her opskrift tager jeg også udgangspunkt i i min opskrift på kanelsnurrer med æble og kardemomme. Er du til noget helt andet, kan du lave mine citronsnurrer.
Kanelsnurrer
Ingredienser
- 50 g gær
- 0,5 dl vand
- 2 dl havredrik (eller almindelig mælk)
- 500 g hvedemel
- 100 g smeltet smør
- 45 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
Remonce
- 200 g stuetempereret smør
- 100 g sukker
- 120 g brun farin
- 3 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 stk æg (til pensling)
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i havredrikken og vandet.
- Tilsæt smeltet smør (ikke for varmt) og resten af ingredienserne og ælt godt sammen (ca. 10 min).
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 min.
- Når dejen er færdig med at hæve tændes ovnen på 180 grader varmluft.
- Del dejen i to og rul begge ud til en aflang firkant.
- Bland smør, sukker, brun farin, kardemomme og kanel sammen i en skål (smøret skal ikke være alt for blødt).
- Fordel remoncen på den ene dej med en dejskraber eller en kniv (se video nedenfor).
- Kom den anden dej henover remoncen (se video nedenfor).
- Skær 1 cm tykke strimler ud af de to lag dej med remonce i midten (se video nedenfor).
- Snur hver strimmel rundt og fold sammen (se video nedenfor).
- Fordel 20 kanelsnurrer på to bageplader og pensl med æg.
- Bag kanelsnurrerne i ovnen i 10-12 min til de er let gyldne.
- Tag dem ud af ovnen og over på en rist med det sammen, hvor de kan køle af.