Kikærte curry er en virkelig lækker vegetarisk/vegansk sammenkogt ret. Når jeg skal lave mad elsker jeg at eksperimentere med forskellige sammenkogte retter. Bruger man kokosmælk, godt med krydderier og hakkede tomater synes jeg altid man kommer ret langt. I denne ret har jeg brugt kikærter og kartofler som base og derefter tilsat linser, peberfrugt, løg og chili.
En anden lækker vegetarisk ret er min cremet karrypasta, som du måske også godt kan lide.
Ønsker man retten vegansk kan man servere den med en vegansk yoghurt i stedet for creme fraiche. Man kan også sagtens undlade helt. Et lille fladbrød ved siden af er også super lækkert.
Opskriften giver til 4 store portioner eller 5 små.
Kikærte curry
Ingredienser
- 6 stk kartofler
- 1 dåse kikærter
- 1 stk rød chili
- 1 stk rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk peberfrugt
- 2 spsk tahin
- 3 dl kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stk bouillon terning
- 5 dl vand
- 1 dl røde linser
- 3 tsk karry
- 3 tsk paprika
- 30 g spinat
- 3 tsk garam masala
- 3 tsk spidskommen
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartofler og hak i små fine tern.
- Kom lidt olie i en stor gryde og svits kartofler og kikærter i ca. 5-10 min.
- Hak løg, hvidløg, chili og peberfrugt og kom i gryden sammen med kartoflerne og kikærterne og svits i videre i ca. 5-10 min.
- Sæt vand over at koge og kom det i gryden sammen med grøntsagsbouillonen og alle krydderierne.
- tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, linser og tahin.
- Lad simre under omrøring i ca. 20-30 min. til linserne er møre.
- Til sidst tilsættes spinaten og røres ind i retten inden servering
- Server varm eller køl ned i køleskab eller fryser.