De her pestosnurrer med mozzarella er virkelig lækre. De er nemme at lave og fungerer rigtig godt til at have med på farten. De kan fryses ned og tages op, når de skal bruges til fx madpakke eller sammen med suppe. Ofte spiser jeg sådan en snurre med pesto til frokost, når det skal være nemt.
Pestosnurrer med mozzarella
De kan både laves med ost på toppen eller med ost indeni alt efter, hvor meget ost man ønsker. Derudover kan disse pestosnurrer med mozzarella også rulles i stedet for at laves til snurrer og så laves til snegle. Det giver også et virkelig fint udtryk, og smagen er jo den samme.
Jeg bruger næsten altid en god grøn basilikumspesto, når jeg laver mine pestosnurrer. Du kan også sagtens bruge en rød pesto, hvis du er til det. Det er jeg sikker på også smager godt!
Som du kan se i opskriften, bruger jeg også en smule fuldkorns speltmel. Det gør jeg for at give dem lidt ekstra fibre og mere fylde. Du kan også erstatte det med en anden grovere mel eller helt undlade det. Så skal du bare tilføje mere hvedemel, hvis du undlader den grove fuldkornsmel.
Jeg bruger næsten altid almindelig revet mozzarella, når jeg laver pestosnurrer med mozzarella. Hvis du dog godt vil spare lidt på kalorierne, kan du bruge Cheasy revet mozzarella, der kun har 13% fedt. Her er der 248 kcal. pr. 100 gram.
Snurrer med pesto
Vil du gerne gøre dine snurrer med pesto ekstra lækre, kan du også prøve at lave din egen pesto selv. Jeg har ikke en opskrift på det, men det er ret nemt. Du kunne prøve at lave en god persillepesto eller basilikumspesto.
Har du ikke tiden til at lave din egen pesto, bliver de også virkelig gode, hvis du bare køber en god en i supermarkedet. Ofte synes jeg, at de pestoer der står på køl smager af mere end dem, der ikke gør. Men det er jo nok bare smag og behag.
Hvis du godt kan lide at lave snurrer med pesto til fryseren, så kan du også prøve mine spinatpizzasnegle. Her minder kalorieindholdet pr. styk meget om de her snurrer.
Pestosnurrer
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 450 g hvedemel
- 150 g fuldkorns speltmel
- 2 spsk olivenolie
- salt
- perfekt sød
Fyld
- 130 g pesto
- 175 g revet ost
- æg (til pensling)
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i lunkent vand.
- Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt sammen i nogle minutter.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 min.
- Del dejen i to og rul begge ud som vist på billederne.
- Smør pesto på den ene dej og drys med 150g ost ovenpå pestoen.
- Kom den anden dej over og skær lange strimler af ca. 1-2 cm tykkelse.
- Snur strimlerne omkring sig selv og form pestosnurrerne.
- Pensl dem med æg og drys med 25g ost.
- Bag i ovnen i ca. 12 min ved 180 grader varmluft.
hvilken slags ost og pesto bruger du?
Jeg bruger basilikums pesto og revet mozarella 13 eller 15% 🙂
Hvad er perfekt sød? Og hvor meget skal der i?
Vh Betina
Perfekt sød er flydende sødemiddel fra Easis. Dette kan sagtens undlades, der kan bruges lidt honning eller sukker i stedet. Brug et par dråber 😊