Disse muffins er geniale. De smager så skønt af rabarber og hvid chokolade. Den ristede crumble, som også er i giver lidt knas og fungerer virkelig godt. De er ret nemme at lave og så kan de sagtens fryses ned og gemmes.
De er perfekte til et mellemmåltid kaloriemæssigt og de er gode til at tage med på farten så man altid har lidt lækkert.
Til denne opskrift har jeg brugt proteinpulver fra bodylab med vanilla milkshake smag, som simpelthen bare gør hele forskellen. Den er så genial og tilføjer en lækker sød vaniljesmag til alverdens sundere bagværk. Andet proteinpulver med vaniljesmag kan også sagtens bruges. Det kan også udelades og i stedet tilsættes en smule mere havregryn og lidt vaniljepulver.
Rabarbermuffins med hvid chokolade
Ingredienser
Crumble
- 25 g mandler
- 0,5 dl havregryn
- 3 tsk sukrin gold (kan købes i føtex og nogle matas butikker)
Dejen
- 1,5 dl havregryn
- 1 stk æg
- 2 spsk græsk yoghurt 2%
- 30 g proteinpulver med vanilje (jeg brugte whey100)
- 2 tsk bagepulver
- 20 g hvid chokolade
- 0,75 dl havredrik
- 100 g rabarber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak mandler og kom på en varm pande sammen med 0,5 dl havregryn og sukrin gold.
- Rist det sprødt i ca.5-7 min på panden.
- Skil æggeblomme og æggehvide fra hinanden.
- Blend æggeblomme, havredrik, havregryn, bagepulver, proteinpulver og græsk yoghurt sammen.
- Snit rabarberne i små tern og bland i dejen.
- Vend crumble i dejen sammen med hakket hvid chokolade.
- Pisk æggehviden stiv og vend forsigtigt i dejen.
- Fordel i 6 små muffinsforme eller 4 lidt større.
- Bag i ovnen i 20-25 min til de er let gyldne.
- TIP: Brug silikone eller slip let muffinsforme i stedet for papirform da dejen godt kan hænge lidt fast i papiret.