Jeg er meget stor fan af rabarber og lige så snart de kommer på hylderne i supermarkedet er jeg i gang med at bruge dem til alverdens opskrifter. Jeg synes de smager så skønt og så er rabarber lave på kalorier og høje på fibre. Bonus!
Disse rabarbersnitter er dog ikke særlig lave på kalorier, men hold nu op hvor er de bare alle kalorierne værd! De smager simpelthen så godt. Jeg elsker hindbærsnitter og derfor fik jeg ideen til disse snitter med rabarber.
Dejen til snitterne kan sagtens laves dagen i forvejen og ligge på køl indtil den skal bruges. Det samme med rabarberkompotten, som har godt af, at blive helt kold og tyk i køleskabet fx natten over inden den bruges. Rabarbersnitterne tager ikke skade af, at ligge lidt inden de skal serveres og kan derfor også sagtens laves færdig i god tid. De kan gemmes i køleskabet i 2-3 dage. Velbekommen!
Rabarbersnitter
Ingredienser
Mørdej
- 200 g smør
- 350 g hvedemel
- 30 g mandler
- 100 g flormelis
- 0,5 dl vand
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 stk æg
- 1 tsk bagepulver
Rabarberkompot
- 250 g rabarber
- 9 spsk sukker
- 2 spsk vand
- 1 tsk geleringsmiddel (Kan købes i de fleste supermarkeder)
pynt
- Flormelis
- Kogende vand
- evt. rabarbersaft
- evt. rød frugtfarve
Sådan gør du
- Start med at koge vand til mandler og lig dem i blød (ca. 10 min).
- Smut mandler og kør dem til mandelmel i en foodprocessor.
- Skær smøret ud i mindre stykker og bland det sammen med de andre ingredienser til mørdejen i en skål.
- Ælt dejen til den hænger godt sammen.
- Kom dejen i en pose og lig den på køl i ca. 1 time (gerne længere tid).
- Imens dejen er i køleskabet laves rabarberkompotten.
- Kom rabarber, 2 spsk vand og 7 spsk sukker i en gryde og kog op under svag varme i 10-15 min til rabarberne er helt udblødt.
- Bland geleringspulver sammen med resten af sukkeret og rør det i rabarberkompotten når den er kogt færdig.
- Kom rabarberkompotten i et glas og på køl (det er vigtigt rabarberkompotten er helt kold og tyk før den smøres på. Tilsæt evt. mere geleringspulver, hvis ikke kompotten er tyk nok). Se video nedenfor.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Når dejen er kold tages den ud af køleskabet og rulles ud lidt af gangen (ikke alt for tyndt ca. 0,5 cm).
- Stik runde småkager ud af dejen med et glas og fordel dem på en bageplade. Se video.
- Når der ikke er mere dej bages småkagerne i ovnen i ca. 20 min. til de er let gyldne.
- Småkagerne skal køle helt af på en bagerist før de fyldes med rabarberkompot.
- Fordel den kolde rabarberkompot på de kolde småkager ca. 2-3 tsk på hver og tryk så sammen med en ny småkage.
- Kom flormelis, kogende vand og evt. frugtfarve i en skål og rør en tyk glasur (man kan tilføje citronsaft, rabarbersaft eller anden smag, hvis man ønsker).
- Fordel glasuren på toppen af rabarbersnitterne uden at trykke dem for meget sammen (kan også kommes på den ene småkage før snitterne ligges sammen).