• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Pigen i Køkkenet

  • Hjem
  • Om Pigen i Køkkenet
  • Forløb og kostplaner
  • E-bog
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Drikke
    • Bagværk
    • Sundere søde sager og snacks
    • Sød weekend
  • Gør det selv

Rabarbersnitter

maj 15, 2020 by Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Jeg er meget stor fan af rabarber og lige så snart de kommer på hylderne i supermarkedet er jeg i gang med at bruge dem til alverdens opskrifter. Jeg synes de smager så skønt og så er rabarber lave på kalorier og høje på fibre. Bonus!

Disse rabarbersnitter er dog ikke særlig lave på kalorier, men hold nu op hvor er de bare alle kalorierne værd! De smager simpelthen så godt. Jeg elsker hindbærsnitter og derfor fik jeg ideen til disse snitter med rabarber.

Dejen til snitterne kan sagtens laves dagen i forvejen og ligge på køl indtil den skal bruges. Det samme med kompotten, som har godt af, at blive helt kold og tyk i køleskabet fx natten over inden den bruges. Rabarbersnitterne tager ikke skade af, at ligge lidt inden de skal serveres og kan derfor også sagtens laves færdig i god tid. De kan gemmes i køleskabet i 2-3 dage. Velbekommen!

Udskriv

Rabarbersnitter

Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t
Ret: Dessert
Antal: 15 Stk

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g smør
  • 350 g hvedemel
  • 30 g mandler
  • 100 g flormelis
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 stk æg
  • 1 tsk bagepulver

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • 9 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk geleringsmiddel (Kan købes i de fleste supermarkeder)

pynt

  • Flormelis
  • Kogende vand
  • evt. rabarbersaft
  • evt. rød frugtfarve

Sådan gør du

  • Start med at koge vand til mandler og lig dem i blød (ca. 10 min).
  • Smut mandler og kør dem til mandelmel i en foodprocessor.
  • Skær smøret ud i mindre stykker og bland det sammen med de andre ingredienser til mørdejen i en skål.
  • Ælt dejen til den hænger godt sammen.
  • Kom dejen i en pose og lig den på køl i ca. 1 time (gerne længere tid).
  • Imens dejen er i køleskabet laves rabarberkompotten.
  • Kom rabarber, 2 spsk vand og 7 spsk sukker i en gryde og kog op under svag varme i 10-15 min til rabarberne er helt udblødt.
  • Bland geleringspulver sammen med resten af sukkeret og rør det i rabarberkompotten når den er kogt færdig.
  • Kom rabarberkompotten i et glas og på køl (det er vigtigt rabarberkompotten er helt kold og tyk før den smøres på. Tilsæt evt. mere geleringspulver, hvis ikke kompotten er tyk nok). Se video nedenfor.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Når dejen er kold tages den ud af køleskabet og rulles ud lidt af gangen (ikke alt for tyndt ca. 0,5 cm).
  • Stik runde småkager ud af dejen med et glas og fordel dem på en bageplade. Se video.
  • Når der ikke er mere dej bages småkagerne i ovnen i ca. 20 min. til de er let gyldne.
  • Småkagerne skal køle helt af på en bagerist før de fyldes med rabarberkompot.
  • Fordel den kolde rabarberkompot på de kolde småkager ca. 2-3 tsk på hver og tryk så sammen med en ny småkage.
  • Kom flormelis, kogende vand og evt. frugtfarve i en skål og rør en tyk glasur (man kan tilføje citronsaft, rabarbersaft eller anden smag, hvis man ønsker).
  • Fordel glasuren på toppen af rabarbersnitterne uden at trykke dem for meget sammen (kan også kommes på den ene småkage før snitterne ligges sammen).

Serveringsforslag

Server for gæster, til kaffen eller til brunchbordet. 
Næringsindhold
1159 kJ/ 276 kcal pr. rabarbersnitte.
Protein 3,3g, kulhydrat 36,9g, kostfibre 1,8g, fedt 12,6g.

Filed Under: Sød weekend

Previous Post: « Smækre lækre fiskefrikadeller
Next Post: Rabarbermuffins med hvid chokolade »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Pigen i Køkkenet

Jeg hedder Kathrine og det er mig der er pigen i køkkenet. Denne blog er mit lille hjertebarn og jeg håber i vil tage godt imod den. Den indeholder alle de opskrifter jeg bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend. Læs mere→

Seneste Indlæg

Gammeldags æblekage til morgenmad

oktober 27, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Overnight oat

oktober 27, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

E-bog: Kostplan 1500 kcal pescetar 149 kr.

september 26, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Græsk pita pizza

maj 22, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Favoritter

Citronvafler

Mango og banan smoothie

Jordbær og banan smoothie

Chiagrød med chocomousse og kiwi

Footer

Instagram

pigenikoekkenet

Kathrine | Klinisk diætist
Instagram post 18342606640025022 Fastelavnsboller 🌸🧡

Vægttab og fastelavnsboller? Hænger det sammen? Kan jeg spise fastelavnsboller under mit vægttab?

Ja hvorfor ikke 🤷🏼‍♀️

Jeg er kæmpe fan af fastelavnsboller😍

For at få plads til fastelavnsboller i min kost slår jeg mine mellemmåltider sammen og nøjes med en halv, skifter min frokost ud med en hel fastelavnsbolle eller bruger min buffer på en i weekenden ☺️☀️🍬

Indeholder fastelavnsboller alle de fibre, vitaminer og mineraler, som vi helst skal have fra vores hovedmåltider? Nej, det gør de ikke.

Er det realistisk at du kan få succes med dit vægttab, hvis du tillader dig selv nydelser i form af mad en gang imellem? Ja, det er det!

Så spis endelig en fastelavnsbolle til “frokost” i ny og næ. Det gør det hele lidt sjovere uden at ødelægge dine mål⭐️

👉🏼 De fleste fastelavnsboller indeholder mellem 350-450 kcal🙋🏼‍♀️
Instagram post 17940250925565254 Mine klienter 🤍

👉🏼 Find flere beskeder fra mine klienter under mit highlight: mine klienter. Her ligger både svære og skønne opdateringer, som de fleste af os kan genkende os selv i🙏🏼

#forløb#diætist#citat#udtalelser#onlineforløb#madplan#kostplan#vægttab#livsstilændring#forandring#madro
Instagram post 17999237071610089 Lav morgenmad med mig fra min e-bog 🌸

360 kcal og 20g protein ⭐️

👉🏼 Min e-bog indeholder bl.a en kostplan på 1500 kcal med 5 måltider. Til hvert måltid er der 4 forskellige valgmuligheder med opskrifter til🤗 Mellemmåltiderne er simple, nemme og lækre. Her er der lidt flere valgmuligheder🥰🍇

Du får også hjælp til hvordan du kan have en buffer med lidt ekstra kalorier til weekenden og lidt ekstra gode råd til målsætning, motion osv🤗
📔 E-bogen kan bestilles via mail eller ved at sende mig en besked her🙏🏼 Den koster 149 kr. ✨
Instagram post 18266310709187623 Indkøbs haul 🌱

Alt er købt i Netto for 290 kr. Disse videoer laver jeg og deler hver gang jeg har handlet inde på min tik tok med samme navn🥰🌸

👉🏼 Så hvis i bliver lige så inspireret af disse videoer som jeg, så hop ind og følg med på tik tok 😍🤗
Instagram post 18037968769419438 Hvilken tallerken ville i vælge?😍

Ca.400 kcal på begge tallerkener ⭐️

Fastelavnsbolle eller frokost? Kalorierne er ens, men næringsindholdet er selvfølgelig forskelligt 😊

Tallerken 1
• Sandwichbolle med philadelphia, pålæg og spinat + gulerødder

Tallerken 2
• Fastelavnsbolle 

Personligt vælger jeg oftest tallerken 1, men på denne tid af året bliver det også til tallerken 2 en gang imellem. Så er jeg ekstra opmærksom på at få vitaminer, mineraler og protein til dagens andre måltider🌱
Instagram post 17971276451028397 Skyl frugt og grønt, så er det nemmere at få spist🥰🤗🍇
Instagram post 18014196292503677 Fastelavnsboller med hindbær og ekstra creme 😍🌸💕💛

388 kcal og 7g protein ⭐️

Der findes såå mange lækre fastelavnsboller rundt i de forskellige bagerier i København, men der er nu noget helt særligt ved at bage sine egne 🥰

Jeg har øvet mig længe og prøvet mig frem med forskellige metoder for at finde den rette opskrift. Wienerudgaven holder jeg mig fra og køber ude, men de her gammeldags med ekstra creme er simpelthen så lækre når jeg selv skal bage og servere for gæster😍

👉🏼 Opskriften ligger på min blog under sød weekend🙋🏼‍♀️

Rigtig god mandag 🤍
Load More...

Follow me

  • Instagram

My Favorites

Copyright © 2023 Pigen i Køkkenet on the Foodie Pro Theme